fbpx

З кавовим апаратом та мікрохвильовкою: Укрзалізниця закупила нові вагони. ФОТО

Суспільство 09:57, 05.09, 2017

Вчора, 4 вересня, у перші рейси відправилися три новозбудовані пасажирські вагони, які Укрзалізниця отримала минулого тижня.

Загалом цього року пасажирський парк Укрзалізниці поповниться новими 27 класичними купейними вагонами та ще 11 СВ.

Вагони мають низку конструктивних відмінностей та вдосконалень, які зроблять подорож більш комфортною, повідомляє прес-служба компанії.

Що новенького у закуплених вагонах? 
1. У кожному купе вікна з кватирками, що відчиняються, та спеціальні молоточки на випадок екстреної евакуації. Просимо без потреби не чіпати й собі на згадку не відкручувати.
2. У кожному купе – по дві розетки для зарядження мобільних пристроїв.
3. Збільшено кількість розеток у коридорі. 
4. У вагонах встановлені комбіновані кип'ятильники, тож нагріти воду можна буде навіть під час стоянки.
5. Стінки тамбура – з автивандального матеріалу – нержавіючого металу з декоративним покриттям. Але з ним теж бажано поводитися адекватно.
6. Є додаткові фільтри в системі опалення та системі водяного пожежогасіння. Удосконалена робота системи опалення в автоматичному режимі.
7. Встановлена мікрохвильова піч. 
8. Нова конструкція гачків для одягу – зручно, стильно, цікаво.
9. Кавовий апарат.

По одному новому вагону включено до складу поїздів за напрямками: Київ – Ужгород, Київ – Трускавець, Київ – Новоолексіївка.

"Сподіваюся, що нові вагони сподобаються пасажирам, особливо ті новації, які ми передбачили для їх зручності, – це додаткові розетки, вікна з можливістю провітрювання. Загалом уже у цьому році Укрзалізниця розпочне розроблення проекту нового вагона, що відповідатиме міжнародним сучасним стандартам та вимогам і відрізнятиметься від того рухомого складу, до якого ми звикли. За сприятливих обставин пасажир побачить новий вагон через 1,5 – 2 роки", – розповів член правління ПАТ "Укрзалізниця" Сергій Михальчук.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця планує закупити нові швидкісні денні поїзди за державні кошти. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: