fbpx

З місцевим акцентом – у Коломиї презентували збірку автентичних кулінарних рецептів

Культура 17:33, 29.09, 2016

У Коломиї презентували книжку-альбом "Автентичні страви Коломийщини". Ця збірка кулінарних рецептів вперше була презентована на фестивалі "Смачний Спас".

Видання, що вийшло накладом 1000 примірників, дає уявлення про те, як харчувалися наші предки, що тепер варять і печуть по наших селах та що смачного й оригінального подають у ресторанах і кафе.

Кольорова книжка-альбом відкривається вступною статтею. Кулінарні рецепти поділені за розділами "Святкові та обрядові страви", "Перші страви", "Другі страви", "Солодкі страви, напої", "З меню закладів харчування". В кінці подано короткий словничок.

Особливістю видання є відтворення справжніх назв страв Коломийщини з наголосами, способів їхнього приготування і місцевої харчової термінології, пише "Дзеркало Коломиї".

"Важливо, щоб молоді господині спробували щось приготувати з цих автентичних страв. Можна робити, так би мовити, вечори традиційної кухні Коломийщини і цим самим відроджувати місцеву кулінарію. Ця книжка може мати приємний шлейф різних нових ідей, багато можуть почерпнути коломийські заклади харчування", – вважає редактор видання, відомий коломийський гуморист і подвижник Микола Савчук.

У роботі над цим подарунковим виданням брав участь великий колектив бібліотекарів Коломийщини, а також носії кулінарних рецептів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: