fbpx

З наступного тижня в зоні АТО перебуватиме майже тисяча прикарпатців

Політика 11:41, 19.06, 2014

На розширеному засіданні голови Івано-Франківської ОДА з сільськими головами очільник Координаційного центру швидкого реагування в Івано-Франківській області Юрій Романюк повідомив, що з наступного тижня на Сході України перебуватимуть до 1000 прикарпатських військових та закликав сільських голів допомогти нашим бійцям.

«Станом на сьогодні ситуація на Сході загострюється, за нашою інформацією, там перебуває до сотні прикарпатців. Цього тижня на Схід вирушає п’ятий батальйон територіальної оборони, а це 430 осіб, – говорить депутат обласної ради Юрій Романюк. – Ще 350 бійців внутрішніх військ у військовій частині на Нацгвардії готуються до відправлення в зону АТО".

Відтак, уже з наступного тижня в зоні АТО перебуватимуть до тисячі прикарпатців.

«Сидіти і робити вигляд, що держава щось зробить для цих людей, ми більше не можемо. Ми повинні допомогти їм всіма можливими способами», – звернувся Романюк до сільських голів.

За словами депутата, батальйон потребує не тільки озброєння та екіпірування у вигляді бронежилетів, касок, берців, а й медикаментів, продуктів харчування, побутових засобів, зубних щіток, піни для гоління, туалетного паперу.

Щоб акумулювати кошти громадськості, при Координаційному центрі швидкого реагування створено «Благодійний фонд оборони Прикарпаття», витрати якого контролюватимуть громадськість спільно з місцевими та народними депутатами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: