fbpx

З початку місяця прикарпатці добровільно здали 16 одиниць незареєстрованої зброї

Суспільство 11:47, 12.07, 2016

Проявивши правосвідомість, їх власники мають можливість уникнути відповідальності. А тим, хто й надалі незаконно зберігає зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, правоохоронці нагадують, що акція із добровільної здачі зброї триватиме до 31 липня.

Серед добровільно виданих у липні – 7 одиниць гладкоствольної мисливської та 9  холодної зброї, а також 4 спецзасоби, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

За носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу, як йдеться у ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України, правопорушники можуть бути покарані штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: