fbpx

З України йде велика російська взуттєва мережа

Економіка 13:31, 04.08, 2017

Велика російська взуттєва мережа Kari має намір закрити магазини в Україні.

Про це повідомили три джерела: директор торгового центру, консультант з нерухомості та керівник великої торговельної мережі, пише liga.net .

"До одного з наших торгових центрів прийшов лист про розірвання договору оренди з жовтня", – підтвердив комерційний директор девелоперської компанії Будхаус Груп Максим Гаврюшин.

При цьому в компанії Карі Україна не відповіли на запит видання. Але один із співробітників компанії підтвердив плани закриття і додав, що мережу можуть продати.

"Ще одне підтвердження  спам-розсилка смс, в яких йдеться про масштабні розпродажі у зв'язку з закриттям",  пише видання.

Проблемою для рітейлера могла стати девальвація гривні, яка призвела до зростання цін на взуття, додає партнер компанії Atlas Advisors Олексій Ращупкин. Мережа виконувала свої зобов'язання з орендної плати, хоча останні місяці спостерігалося зниження її оборотів, додає Гаврюшин з Будхаус Груп.

За останній рік в Україні вже закрилися дві мережі з продажу недорогого взуття  найбільший російський ритейлер Centro і дискаунтер Plato (підрозділ компанії MTI, яка розвиває мережу Інтертоп).

Після закриття всіх магазинів конкурентів в Україні залишиться тільки одна мережа з продажу недорогого взуття  ССС.

"Мене ця новина радує",  розповів виданню директор мережі ССС Максим Кінаш. Він сподівається переманити частину покупців після закриття магазинів мережі конкурента.

Kari  велика російська взуттєва мережа, заснована у 2012 році бізнесменом Ігорем Яковлєвим. Яковлєв також заснував мережу магазинів з продажу побутової техніки і електроніки Ельдорадо. Але згодом продав російську частину бізнесу чеському фонду PPF Group, а українську  бізнесменові Віктору Поліщуку.

В Україні Kari управляє мережею з 26 магазинів в Києві, Харкові, Одесі, Львові та інших великих містах, повідомляється на її сайті. Власник Карі Україна, за даними Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб,  кіпрський офшор Раундвіль Менеджмент Лімітед, кінцевий бенефіціар  Ігор Яковлєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: