fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • З завтрашнього дня вартість проїзду в маршрутках Івано-Франківська зросте до 4 гривень. Безбілетних пасажирів будуть штрафувати

З завтрашнього дня вартість проїзду в маршрутках Івано-Франківська зросте до 4 гривень. Безбілетних пасажирів будуть штрафувати

Суспільство 10:09, 09.06, 2015

Брати дорожче дозволено перевізникам, в автобусах яких буде GPS-трекер, квитки та водій у формі. Пасажирам видаватимуть квитки. Безбілетних "зайців" штрафуватимуть.

Про це сьогодні на презентації системи GPS-моніторингу та підвищення якості послуг в громадському транспорті повідромив директор Департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку Михайло Смушак. 

Смушак повідомив, що 3 квітня було прийнято рішення про підняття тарифів у маршрутах міста до 3,75 грн, а з 10 червня тарифи мали би становити 4 грн – якщо перевізники Франківська покращать якість перевезень.

Франківці найбільше скаржилися, що автобуси не дотримуються графіку руху, швидше з'їжджають з маршруту. Єдиним вирішенням цієї проблеми було встановлення трекерів. Другою проблемою був облік пасажирів. Також городяни скаржилися на культуру водіїв, стиль водіння, спілкування з пасажирами та зовнішній вигляд. 

"На сьогодні ми уже затвердили форму водія, написали пам'ятку про права та обов'язки водія. Від завтра кожен водій має мати форму і бейджик з ім'ям та прізвищем", – повідомив про зміни начальник Департаменту. 

Що стосується вартості проїзду, до її таки підвищать.

"Сьогодні ми розповсюджуємо квитки, і єдиною умовою того, чи може перевізник брати з пасажирів 4 грн за проїзд, буде наявність квитка. Тим із перевізників, хто не встановив систему GPS, квитки не видаємо. І тим, хто не має форми, також. Тому завтра, коли ви заходите у маршрутку і вам не дають квитка, то сміло платіть дві гривні", – пояснив франківцям нововведення Михайло Смушак.

Якщо ж пасажир не братме квиток, а відповідна група перевірки зловить його без квитка, то пасажир заплатить 80 грн штрафу, попереджають транспортники. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: