fbpx

У цьому році вже 20 прикарпатців стали жертвами шахраїв

Суспільство 14:09, 12.01, 2017

З початку року відкрито 20 кримінальних проваджень за фактами шахрайських дій.

Про це на сьогоднішньому брифінгу розповів Начальник управління кримінальної поліції ГУ НП в Івано-Франківській області Роман Чекмарьов.

Зазвичай люди телефонують і представляються працівниками банку і просять надати персональні дані банківської карточки, а потім знімають кошти. Також шахраї розповідають людям, що їх родич потрапив у ДТП і, щоб не було проблем з поліцією, треба перерахувати кошти. Також трапляються випадки продажі речей через інтернет, коли люди перераховують кошти на карточку, а продавець потім зникає. Бувають і випадки, коли шахраї виманюють кошти через соцмережі або по телефону буцімто на лікування. 

Як розповіли в поліції, зазвичай такі дзвінки здійснються з-за межі області, відповідно розслідувати має ГУНП тієї області, на території якої і стався злочин, тобто звідки був здійснений дзвінок.

За минулий 2016 рік на Прикарпатті відкрито більш як 180 кримінальних проваджень за фактами шахрайських дій, близько 70 справ розкрито, більшість справ передали в управління поліції інших областей.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: