fbpx

За дев’ять місяць до бюджету Івано-Франківська надійшло більше 37 млн. гривень плати за землю

Економіка 20:59, 21.10, 2014

Станом на перше жовтня цього року на території міста зареєстровано 816 договорів оренди земельних ділянок на загальну площу приблизно 229,5 гектарів та річну орендну плату 24 млн. гривень.

Про це повідомив начальник управління земельних відносин Кирило Обладан.

Протягом 9 місяців до міського бюджету від юридичних і фізичних осіб надійшло 19,980 млн. гривень орендної плати, що на півтори мільйона більше від планових показників. Від продажу земельних ділянок комунальної власності отримано 3,780 млн. гривень, що на 2 млн. гривень більше від запланованого.

Станом на 1 жовтня на спецрахунку управління земельних відносин було 3 млн. гривень, що надійшли в рахунок авансових платежів від юридичних і фізичних від майбутнього продажу орендованих  ділянок комунальної власності. Також у міський бюджет надійшло 13,5 млн. гривень земельного податку від фізичних і юридичних осіб.

Обладан також відзначив, що проведено аукціон, на якому продано право оренди на земельну ділянку розміром 1,5 га  в районі Німецького озера.

"У результаті  було укладено договір оренди з річною сумою орендної плати 77 тисяч гривень. Також орендарем було додатково сплачено біля 80 тисяч  гривень відшкодувань і втрат від сільськогосподарського виробництва", – пояснив начальник управління.

Загалом з початку року  у міський бюджет від плати за землю та від продажу земельних ділянок комунальної власності . надійшло 37,32 млн. гривень, що майже на 4,5 млн. гривень більше, ніж за відповідний період минулого року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: