fbpx

За добу шахраї виманили по телефону гроші у трьох франківців

Суспільство 16:23, 05.08, 2016

До Івано-Франківського відділу поліції звернувся 33-річний місцевий мешканець з повідомленням про те, що "банківський менеджер" ошукав його на 5000 гривень. 55-річна франківчанка перерахувала телефонному аферисту 1000 гривень, а ще одного чоловіка "розвели" на 33 500 гривень за нібито оформлення на нього документів на право власності будівельної фірми.

Як розповів потерпілий у першому випадку, до нього на мобільний телефон зателефонував невідомець. Представившись менеджером "ПриватБанку" та під приводом перевірки установчих даних, заволоділа грошима із кредитної картки в сумі близько 5000 гривень, інформує сектор комунікації НУ Нацполіції в області.

Ще однією жертвою аферистів стала 55-річна франківчанка. До потерпілої на мобільний телефон зателефонував невідомець, який представився її знайомим, та попросив, щоб заявниця позичила йому гроші, "перекинувши" на карточку, а він найближчим часом все поверне. Коли жінка перерахувала кошти в сумі 1000 гривень, зв’язок з нібито знайомим пропав.

Цього ж дня до поліції Івано-Франківська звернувся ще один місцевий мешканець.

Чоловік розповів про те, що невідома особа, представившись Ростиславом, під приводом усної домовленості щодо реєстрації на заявника будівельної фірми заволоділа грошовими коштами в сумі 33 500 гривень і на зв'язок не виходить.

Поліція звертається до громадян брати до уваги наведені приклади шахрайств та не довіряти незнайомим людям конфіденційну інформацію своїх банківських карток, а також без порад інших членів сім’ї, знайомих, юрисконсультів не проводити операцій із цінними документами на майно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: