fbpx

За несплату оренди суд стягнув на користь Франківської міськради 53 тисячі гривень

Суспільство 07:30, 14.05, 2016

10 травня 2016 року господарський суд задовольнив позов Івано-Франківської міської ради до ТзОВ "Сантехцентр" про стягнення збитків в сумі 53 421,52 гривень.

Суд встановив, що термін дії додаткової угоди до договору оренди землі в Івано-Франківську площею 0,7933 га, що був укладений між сторонами, закінчився 7 грудня 2014 року. Натомість актом обстеження земельної ділянки встановлено, що товариство-орендар продовжує користуватися земельною ділянкою без документів на право користування земельною ділянкою, зокрема щодо поновлення договору оренди, інформує прес-служба господарського суду в Івано-Франківській області.

Івано-Франківська міська рада направила на адресу товариства клопотання щодо поновлення документів, які б посвідчували право відповідача на користування земельною ділянкою та претензію щодо необхідності сплати орендної плати.

Однак доказів того, що відповідач якимось чином відповідав на вказані клопотання, в матеріалах справи відсутні.

Відповідно до акту про визначення збитків власнику землі сума недоодержаного територіальною громадою м. Івано-Франківська доходу за час фактичного використання земельної ділянки в Івано-Франківську площею 0,7933 га становить 53 421,52 гривень.

Відповідач не подав суду жодних доказів на підтвердження того, що він правомірно використовував земельну ділянку та сплачував орендну плату за неї.

Тож суд прийшов до висновку про наявність правових підстав для задоволення позову та стягнення із боржника на користь Івано-Франківської міської ради збитків у розмірі 53 421,52 гривні та судового збору в сумі 1378 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: