fbpx

За перший квартал бюджет Франківська перевиконано на 67,6 млн грн: куди підуть гроші?

Політика 18:32, 14.04, 2016

Про це розповів голова бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук.

Перевиконання Івано-Франківського міського бюджету склало 56,6 мільйона гривень по загальному фонду та 11 мільйонів гривень по спеціальному фонду бюджету, передає Фіртка.

Голова фракції "Українського об’єднання патріотів-УКРОП" в Івано-Франківській міській раді Володимир Олійник переконаний, що кошти від перевиконання повинні бути значною мірою спрямовані на соціальні потреби. 

"Скажімо, лише перевиконання за перший квартал поточного року може дозволити до кінця року щомісяця кожному вчителю та вихователю дитячого садка доплачувати надбавку до зарплати в сумі 1 тисячі гривень.

Цих коштів достатньо і для забезпечення безкоштовного харчування школярів 1-4 класів. Разом з цим, тепер можна віднайти кошти, які міська влада "загубила" при складанні бюджету, – на ремонт стратегічно важливих для міста вулиць Кармелюка і Ленкавського.

Зауважу, що наша міська партійна організація вже зібрала близько 20 тисяч підписів за бюджетне фінансування харчування школярів та близько 3 тисяч – за негайний ремонт вулиць Кармелюка і Ленкавського.

Раніше влада казала, що грошей немає,  тепер вони є, і це лише перевиконання за перший квартал 2016 року. Тобто за рік можна прогнозувати перевиконання на 250 мільйонів гривень.

Ми будемо вимагати припиняти кулуарний розподіл грошей іванофранківців, скажімо, їх спрямування на дерибан через схеми поповнення статутних фондів комунальних підприємств і подібне.

Повинна бути врахована думка мешканців, проведені громадські слухання, наші депутати повинні бути допущені до роботи в бюджетній комісії",  заявив Володимир Олійник. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: