fbpx

За результатами референдуму Великобританія виходить з ЄС – офіційні дані

Політика 12:03, 24.06, 2016

Підрахунки результатів волевиялення показали перемогу прихильників Brexit – виходу Великобританії з ЄС.

Прихильники так званого Brexit перемогли у Великобританії за результатами референдуму про збереження членства країни в Євросоюзі, свідчать дані станом на 09:00 ранку п'ятниці, 24 червня, пише Дзеркало тижня. 

За вихід проголосували 51,9% (17 410 742 людини), тоді як за збереження членства 48,1%. (16 141 241 чоловік).

Уряд Девіда Кемерона вже оголосив, що в разі перемоги прихильників Brexit навіть з мінімальним розривом Великобританія вийде зі складу Євросоюзу.

Підсумки референдуму про вихід Великобританії з ЄС можуть негативно позначитися на наданні ЄС безвізового режиму для громадян України, вважає перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Наслідки британського референдуму матимуть негативні перспективи і для України. ЄС важко проходить випробування міграційної кризою, Європу накрило цунамі євроскептицизму, там росте підтримка радикальних і популістських партій. Може це відстрочити безвізовий? Так, на жаль. Зараз в ЄС будуть дати на воду", – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

На її думку, серйозні внутрішні проблеми "вбивають" рейтинги всіх нинішніх лідерів ЄС, змушують зосередитися на ситуації всередині Євросоюзу, закривши очі на все, що відбувається за межами.

"Ослаблена і розділена Європа, розколота на песимістів та оптимістів, Європа, яка боїться свого завтрашнього дня, – золота мрія Кремля",  зазначила віце-спікер Ради. Разом з тим, вона підкреслила, що якими б не були складними для ЄС наслідки британського референдуму – для України це не привід опускати руки.

"Такий вже наш український шлях  як українські дороги з вибоїнами та ямами, зате без поребриків і завжди на Захід. Тому йдемо далі. Вимагаємо від ЄС виконати зобов'язання щодо безвізового, очікуємо пролонгації санкцій проти РФ, боремося за нашу євроатлантичну перспективу. Тому що іншого вектора для України просто не існує, незважаючи на все",  підкреслила Геращенко.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: