fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • За три роки чиновники Держгеокадастру роздерибанили понад 201 тисячу га земель за межами населених пунктів, – Федишина

За три роки чиновники Держгеокадастру роздерибанили понад 201 тисячу га земель за межами населених пунктів, – Федишина

Політика 17:06, 04.07, 2017

Депутати обласної ради на сесії ухвалили звернення до керівництва держави з проханням пришвидшити прийняття у другому читанні законопроекту №4355, яким пропонується передати землі державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність ОТГ та право розпоряджатися такими землями сільським, селищним, міським радам.

Важливо передати такі повноваження громадам і через те, що ці землі стали об’єктом дерибану для чиновників Держгеокадастру, за три роки вони роздали понад 201 тис. га таких земель.

На такому чиновницькому свавіллі наголосила депутат облради від партії "ВОЛЯ" Ольга Федишина та закликала депутатів підтримати це звернення, ініційоване фракцією "ВОЛЯ" і доопрацьоване земельною комісією.

Депутат відзначила, що сьогодні в Україні склався юридичний нонсенс, коли у межах об’єднаних територіальних громад опиняються так звані землі поза межами населених пунктів, на які сама рада ОТГ не має жодного впливу.

Ольга Федишина озвучила офіційну інформацію, витребувану з Держгеокадастру, у якій йдеться про масиви таких земельних ділянок, які чиновники Держгеокадастру роздерибанили за останні три роки.

"За 2014 рік – 63 тис. 641,9 га, за 2015 рік – 56 тис. 221 га, 2016 рік – 81 тис. 205 га. Загалом лише за 2014-2016 роки було роздано 201 тис. 69 га без відома і без урахування думки територіальних громад. А скільки проблем можна було б вирішити завдяки цим землям: виділення земельних ділянок учасникам АТО, оскільки вільних ділянок в межах населених пунктів майже немає, облаштувати кладовища, облаштувати об’єкти соціальної інфраструктури, яких сьогодні не вистачає. Тому закликаю колег підтримати це звернення, оскільки за нього вболівають територіальні громади, розташовані у нашій області і загалом у всій Україні",  наголосила Федишина.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: