fbpx

За українську стратегічну трубу відповідає франківець: Ігор Прокопів очолив "Укртрансгаз"

Економіка 07:27, 11.07, 2014

Рішення про призначення голови правління "Укртрансгазу" ухвалили збори акціонерів компанії 8 липня.

Головою правління ПАТ "Укртрансгаз" призначений іванофранківець Ігор Прокопів, який вступив на посаду з 10 липня, повідомляє ZN.UA.

Згідно з повідомленням "Укртрансгазу" в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідне рішення ухвалили збори акціонерів компанії 8 липня.

Прокопів з 21 травня 2014 року обіймає посаду першого заступника голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", до цього, з 5 квітня 2014-го, обіймав посаду заступника голови правління НАК. До призначення в "Нафтогаз України" він очолював правління ПАТ "Івано-Франківськгаз".

Як відомо, голова правління "Укртрансгазу" Ігор Лохман 10 червня був відсторонений від керівництва компанією. Обов'язки керівника "Укртрансгазу" тимчасово виконував заступник голови компанії Мирослав Химко.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни. Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході – 178,5 млрд куб. м, у тому числі в країни Європи 142,5 млрд куб. м, Молдову – 3,5 млрд куб. м.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: