fbpx

Забудова на Макогона могла б закрити всю квартирну чергу для учасників АТО, - Василь Андріїв

Суспільство 13:16, 05.09, 2016

Міська рада Івано-Франківська не розглядатиме зареєстровану активістами місцеву ініціативу «Про скасування рішення Івано-Франківської міської ради від 8.07.2016 «Про затвердження детального плану території в межах вулиці Крайківського – Промислова – Макогона в Івано-Франківську».

Як повідомляв КУРС, про це йдеться у відповіді секретаря міськради Оксани Савчук ініціативній групі, яка реєструвала місцеву ініціативу.

Голова "Спілки добровольців АТО Прикарпаття" Василь Андріїв з цього приводу написав у Фейсбуці:

"Громадські організації, волонтери, учасники АТО проти свавілля міських достойників..
Однозначно буде важко.. це системний каток, з абсолютною владою в руках та великими ресурсами.. матеріальними, медіа, запроданцями і багато іншого непотребу, який тримається за м'які, теплі крісла.. ставки занадто високі.. 33 висотки.. гектари комунальної землі.. простий народ посягнув на правду та справедливість.. незвично для тих хто роками звик розкрадати і ділити.. 
Часи змінилися.. і тим хто прийшов до влади час це вже не зрозуміти..Так, довгий, тернистий шлях.. але ми разом.. ми готові до цієї боротьби..І ми не будемо сліпо спостерігати, як чиновники і далі безбожно розкрадають наш народ". 

Також він додав, що "якщо б на скандальній забудові по Макогона закласти соціальну складову хоча б 10%, то можна закрити всю квартирну чергу учасників АТО з 2014 року, а це більше 350 бійців".

Як писав КУРС, Івано-Франківська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.Втім Франківський окружний адмінсуд відмовився розглядати позови прокуратури про скасування скандальних рішень міськради по забудові на Макогона

Нагадаємо, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. 

Як писав КУРС, 14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні. Однак Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію". Представники громадських організацій учасників АТО подали до суду на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа за наклеп.

Згодом Генпрокурор Юрій Луценко доручив прокурору області зайнятися питанням забудови на Макогона у Франківську. Івано-Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: