fbpx

Законопроект 4355 щодо земель поза межами населених пунктів об’єднає зал, – Дерев’янко

Політика 17:41, 23.05, 2017

Верховна Рада повинна включити до порядку денного та підтримати законопроект 4355 щодо передачі земель поза межами населених пунктів в комунальну власність об’єднаним територіальним громадам. Про це заявив народний депутат від ВОЛІ-РУХУ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев'янко під час погоджувальної ради 22 травня.

Він подякував усім депутатам, які на минулому пленарному тижні підтримали законопроекти, що стосуються реформи землі, інформує прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка.

"Але у нас залишився один дуже важливий законопроект, який підтримує уряд. Гройсман сказав, що він підтримує законопроект 4355 про землі поза межами населених пунктів", – нагадав Юрій Дерев'янко.

Разом з тим, він зазначив, що цей законопроект відсутній в порядку денному на тиждень.

"Цей законопроект стосується земель поза межами населених пунктів для об'єднаних територіальних громад, він є децентралізаційним. Я переконаний, що він зможе об'єднати зал", – заявив Дерев'янко.

"Тільки ті, мабуть, хто сьогодні по-старому через Держгеокадастр заробляють на тих хабарах, через непрозорий розподіл землі зацікавлені в тому, щоб це не приймалось. Всі інші депутати, я переконаний, готові це підтримати. Я переконаний, що це буде більшість в залі", – додав депутат.

Він закликав спікера Андрія Парубія включити до порядку денного цього тижня законопроект 4355.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій запевнив Дерев'янка, що теж є прихильником цього законопроекту.

"Але ми повинні бути певні, що ми вийдемо на голоси. Ми другий раз вже не зможемо його відправити на повторне друге читання. Цього тижня це сумнівно. Давайте на другий тиждень ми підготуємо", – сказав спікер.

Парубій також додав, що з блоку децентралізаційних законопроектів 4355 – єдиний важливий закон, який досі не прийнятий.

Нагадаємо, 14 квітня Дерев’янко запитав у Гройсмана, чому досі не зруйнована одна з найбільш корупційних схем щодо розпорядження землями поза межами населених пунктів. Володимир Гройсман запевнив, що уряд підтримує законопроект 4355.

19 квітня 2016 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект 4355 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель, співавтором якого є Юрій Дерев'янко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: