fbpx

Замість аукціону, "Свобода" хоче своїй фірмі подарувати землю громади міста, – Олійник

Політика 19:51, 13.09, 2016

Голова фракції УКРОПу в міській раді Володимир Олійник звинуватив промерівську більшість у розбазарюванні земель громади.

Голова фракції "Українське об’єднання патріотів – УКРОП" у Івано-Франківській міській раді Володимир Олійник є депутатом від виборчого округу, на території якого заплановане масштабне житлове будівництво. Депутат наголосив, що рішення про забудову колишньої промзони викликало значний спротив у жителів вулиці Макогона і мікрорайону Княгинин.

"Люди не вірять, що свободівська влада піде на їхні вимоги, проте налаштовані досить-таки радикально. Усім добре відомо, що дана територія – це болотяна місцевість, тому недобросовісно на такій землі будувати багатоповерхівки, які часом можуть піти під землю. Окрім того, не уявляю, як на такій малій території буде жити так багато людей. Тому вважаю, що єдиним варіантом вирішення конфлікту по вул. Макогона є проведення громадських слухань та перегляд детального плану території на наступній сесії міської ради",  каже Олійник. 

Володимир Олійник вважає, що розпоряджатися землею повинна громада міста.

"Івано-Франківськ  місто, яке має усі можливості для розвитку і розбудови, а не забудови. 
Для цього необхідно проводити аукціони, залучати до будівництва справжніх фахівців. При цьому необхідно також враховувати інтереси людей. Зараз я розумію, що міська влада не здатна навести порядок з будівництвами, самовільно розпоряджається землями, які належать громаді, задля вигоди і прибутку своїх фірм",  заявив депутат.

Як повідомляв КУРС, питання забудови території колишньої промзони в районі вул. Макогона жваво обговорювалося міською громадою і в ЗМІ. Мешканці мікрорайону здебільшого категорично проти забудови. Громадські активісти вказують на порушення при ухваленні рішень, які стосуються майбутнього будівництва на цій території, та інтереси людей, наближених до мерії та місцевої організації партії "Свобода". 

Під тиском громадськості мерія погодилася провести так звані "повторні слухання"  16 вересня о 15 годині в Центральному народному домі по вул. Шевченка, 1.

Нагадаємо, аби запобігти тотальній забудові чималої ділянки в середмісті (3,5 га), яка могла б стати чудовою зеленою зоною, мешканці мікрорайону розробили і запропонували міськраді проект рішення про скасування ДПТ. Однак міська рада Івано-Франківська не розглядатиме зареєстровану активістами місцеву ініціативу "Про скасування рішення Івано-Франківської міської ради". 

Нагадаємо, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. Івано-Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: