fbpx

Запрошені художники запропонують новий імідж для Івано-Франківська

Культура 17:48, 11.07, 2016

Польський митець Блажей Патрік Русін та художник з Луцька Дмитро Микитенко стали учасниками міжнародного проекту "Платформа візуальних стратегій", який має на меті проаналізувати візуальний простір Івано-Франківська та закликати до діалогу небайдужу громадськість.

Як повідомляв КУРС, проект є одним з переможців другої хвилі програми "Міські Ґранти" від платформи "Тепле місто". Запрошені гості вже приступили до роботи.

Вони вивчали вивіски, рекламу, вуличні знаки, які у своїй сукупності формують зовнішній імідж міста.

"Нам цікаво досліджувати факт візуальної інформативної атрибутики міста", – зазначив Дмитро Микитенко.

"Ми хочемо зробити маленьку революцію у Франику. "Платформа візуальних стратегій" запропонує новий імідж для Франика. Не буде ніяких картин, ніякого живопису. Це буде бізнесова тема. Ми запросимо всіх власників рекламних агентств. Це буде цікава зустріч і цікава конфронтація різних точок бачення на тему візуальної організації міста",  заявив Блажей Патрік Русін.

За його словами, наразі в Івано-Франківськ та польські міста об’єднує "візуальний Бангладеш"  багато реклами, дезорієнтація, дезінформація.

Презентація напрацювань відбудеться 14 липня о 19 годині в галереї "Маргінеси" на вул. Пилипа Орлика, 4.

Читати також: Ситуація буде вирішуватися по-білоруськи чи буде такою, як у Литві, Італії та Польщі? – польський митець про скандальні мурали у Франківську 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: