fbpx

Запускають громадський онлайн-реєстр пам’яток культурної спадщини, яким потрібна негайна допомога

Суспільство 11:17, 14.05, 2017

Проект подає інтерактивну мапу культурних об'єктів України, які потребують негайної допомоги. Та передбачає створення Порталу добрих справ на концепції краудсорсингу та краудфандингу.

15 травня в Україні запустять перший онлайн-реєстр порятунку об’єктів культурної спадщини – www.sosfuture.com.ua

Реєстр складений як інтерактивна карта, на якій позначено замки, палаци, бібліотеки, центри дитячої творчості, сільські клуби, спортивні й музичні школи та інші об’єкти у незадовільному стані – з фото, історією та описом. Користувачі матимуть доступ до пошуку, а також можливість додати об’єкт самостійно.

В "інвентаризації" об’єктів соціального значення взяли участь понад 2000 небайдужих, котрі привернули увагу до сотень пам’яток культури, сільських клубів, занедбаних спортивних майданчиків. На момент запуску на карту буде нанесено перші 100 з них – ті, стан яких викликає найбільше занепокоєння.

Наступний етап передбачає створення Порталу добрих справ на концепції краудсорсингу та краудфандингу, де волонтери, населення, меценати, міжнародні донатори зможуть разом відновлювати занедбані державою об’єкти.

Ініціатором створення платформи #sosмайбутнє виступила засновниця Art Ukraine Foundation Наталія Заболотна, за підтримки Київського офісу Інституту Кеннана та Інституту суспільно-економічних досліджень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: