fbpx

Заступник мера Вітенко збрехав, що Набережну повинна чистити фірма "ПБС", – Шевченко

Суспільство 13:58, 22.11, 2016

22 листопада на оперативній нараді Віталій Бурко, очільник КП "Муніципальна дорожня компанія" пояснив, чому його служба три дні не прибирала Набережну імені Василя Стефаника. За його словами, нещодавно відремонтована об'їзна досі нібито не передана на баланс міста, тому очищати її від снігу мала фірма "ПБС". Ця інформація не відповідає дійсності, запевняє нардеп Олександр Шевченко.

"За організацію та безпеку руху під час виконання капітальних робіт відповідальність несе виконавець робіт, – сказав на оперативці Віталій Бурко. – До цих пір цю вулицю нам ніхто не передавав. І відповідно до 16 листопада до вказівки керівництва ми її не очищали і не посипали".

Головуючий на нараді перший заступник міського Микола Вітенко підкреслив, що "МДК" нібито не має законних підстав, щоб прибирати Набережну.

"На підставі чого ми маємо її прибирати? Завтра приходять правоохоронні органи і виясняють, на підставі чого використовували матеріали", – обурився заступник мера.

На заяви Миколи Вітенка і Віталія Бурка відреагував народний депутат України Олександр Шевченко. В мережі Фейсбук він прокоментував ситуацію:

"ПБС" взагалі не було і не є генпідрядником щодо ремонту Набережної. І жодних договірних стосунків щодо Набережної з будь-якою владою фірма не мала. Зобов'язання як субпідрядника в частині заключених угод з підрядником фірма виконала повністю. Навіть виконала на 10 мільйонів більше робіт, ніж на цей час оплачено. І Набережну ім. Василя Стефаника "ПБС" чистила два роки поспіль тільки тому, що мною було обіцяно перший рік продемонструвати владі, як треба обслуговувати міські дороги. Це стосувалося якості та ціни обслуговування дороги. Адже відомо, що саме на обслуговуванні доріг розкрадаються кошти мешканців Івано-Франківська. По факту "ПБС" чистила Набережну на моє прохання за свій рахунок два роки. Нещодавно було укладено договір субпідряду на додаткові роботи по тротуарах та велодоріжках, щоб була можливість їх просто завершити… За гроші "ПБС"… До речі, місто і далі відмовляється фінансувати ремонт своєї дороги. І чистити дорогу повинно саме місто. Дорога завжди була на їх балансі… І якщо б експлуатація дороги не була б дозволена, то ніхто б по ній не їздив. Хто хоче з мешканців добитися дієвості від влади міста, прошу подати до суду і отримати рішення. В суді все і вирішится. Інакше з ними неможливо…"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: