fbpx

Засуджений Коцаба не вважає "ЛНР" і "ДНР" терористами

Суспільство 20:34, 25.05, 2016

Блогер Руслан Коцаба, якого Івано-Франківський міський суд засудив до 3,5 років ув'язнення, вважає озброєних прихильників самопроголошених "Луганської народної республіки" і "Донецької народної республіки" не терористами і бойовиками, а ополченцями.

Про це він сказав в інтерв'ю Українським Новинам.

"Закликаю всіх не ставати пропагандистською зброєю в руках злочинної банди, яка затіяла цей жахливий бізнес на крові! Невже так важко не обзивати один одного принизливими епітетами. Чому б не називати озброєних жителів ЛНР-ДНР відносно нейтральними словами: "ополченець"?.." – зазначив Коцаба.

На його думку, називати "ДНР" та "ЛНР" терористами непрофесійно.

"Якщо телеведучий називає когось"російським терористом", "лугандонським бандитом" або "донецьким сепаратистом", то це автоматично ставить нашого колегу до переліку нових "Геббельсів" "МінСтеця". Адже статтю 62 Конституції України ніхто не скасував. Ця стаття каже всім законослухняним і розумово здоровим громадянам, що особа вважається невинуватою, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено вироком суду, який набрав законної сили. Таким чином, поки немає вироків по тероризму, бандитизму або сепаратизму, обзивати людей непрофесійно", – додав він.

Коцаба впевнений, що Захід неодмінно змусить українську владу провести влітку місцеві вибори в Донецькій і Луганській областях.

"А це означає, що виборці повстанського Сходу виберуть гідних людей. Цей мандат і кредит довіри змусить домовлятися один з одним не за допомогою автоматів, мінометів і ультиматумів, а шляхом політичних переговорів і дипломатії",  вважає він.

Також засуджений вважає, що рано чи пізно буде прийнята тотальна амністія, а судити будуть тільки тих, хто закликав до братовбивства, віддавав злочинні накази і вбивав заради грошей чи звірячого адреналіну.

Нагадаємо, 12 травня Івано-Франківський міський суд засудив Коцабу до 3,5 років ув’язнення за агітацію проти проведення мобілізації військовозобов'язаних.

11 травня державне обвинувачення просило суд позбавити його волі на 13 років з конфіскацією майна за державну зраду, проте суддя Олеся Зеленко в діях обвинуваченого не побачила ознак державної зради.

При цьому Коцаба має намір оскаржити вирок.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: