fbpx

Затриманий на хабарі заступник директора коломийського коледжу відбувся штрафом

Суспільство 17:13, 10.08, 2017

Коломийський міськрайонний суд затвердив угоду між прокуратурою та заступником директора з навчальної роботи Коломийського економіко-правового коледжу, який попався на отриманні хабара розміром 800 доларів.

25 липня 2017 року до суду поступило кримінальне провадження про обвинувачення особи за ч. 2 ст. 369-2 КК України, жителя міста Коломиї, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року у своєму службовому кабінеті обвинувачений отримав пакет необхідних документів для вступу на державну форму навчання одного зі студентів та заздалегідь названу суму коштів – 800 доларів США задля поступлення на навчання до Коледжу, що згідно з курсом НБУ станом на 29 червня 2017 року становило 20 864 грн, повідомили у прес-службі Коломийського міськрайонного суду.   

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Під час досудового розслідування 25 липня 2017 року в кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, яку в процесі судового засідання просили суд затвердити.

8 серпня суд погодився з умовами угоди та визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення та, взявши до уваги наявність у винуватої особи двох малолітніх дітей та непрацюючої дружини – інваліда III групи, призначив узгоджене між прокурором і обвинуваченим покарання у вигляді штрафу в розмірі 1180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20 060 (двадцять тисяч шістдесят) гривень, та стягнув в дохід держави 1484 гривень 40 коп. витрат за проведення судової експертизи.

Тобто, корупціонер заплатить штраф, менший за розмір хабара, який він вимагав.

На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: