fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Завідувач паліативного центру та капелан закликають франківців бути милосердними і дозволити відкриття відділення: Заява

Завідувач паліативного центру та капелан закликають франківців бути милосердними і дозволити відкриття відділення: Заява

Здоров'я 22:15, 07.12, 2015

Нещодавно до мешканців будинку по вулиці Нова, 19 б у Івано-Франківську, де має бути відкрите відділення паліативної допомоги, звернулися завідувачка виїзного/консультативного паліативного відділення Людмила Андріїшин і капелан хоспiсу отець Ярослав Рохман.

Вони запевнили жителів, що відкриття відділення не є протизаконним. Робота виїзного паліативного центру не перешкоджатиме життю та діяльності мешканців. Отець Ярослав Рохман закликав yciх гiдно вийти з ситуації, яка склалася, i кожному й далі творити милосердні справи.

Щоби переконати мешканців будинку, які перешкоджють відкриттю виїзного паліативного відділення, поширили відповідну зяву. Її текст наклеїли на дошках оголошень у будинку, а також подали в ЗМІ, пише ГК.

Текст заяви повністю:

Шановнi мешканцi будинку № 19-б по вулицi Новiй!

Враховуючи те, що хтось дуже вправно манiпулює Вашою думкою i постiйно підтримує неправдиву, спотворену, провокуючу iнформацiю (можливо, свiдомо i не без власної користi) повторно вiдповiдально пояснюємо: 

1. Рiшенням 47-ї ceciї міської ради шостого демократичного скликання № 1497-47 вiд 21.08.2014 року тут заплановано розмiстити виїзну/консультативну службу центру палiативної допомоги (службовi кабінети персоналу лiкарiв, медичних сестер, соцiальних працiвникiв), якi надають допомогy важкохворим дорослим i дiтям у них вдома – це називається офіційно "домашнiй стаціонар"  і здiйснюють консультацiї в різних медичних закладах вciєї областi, та конференц-залу – навчальну кімнату для слухачiв (лiкарiв i медичних сестер), якi вчаться з питань палiативної допомоги, а також матерiальну кімнату для зберiгання предметiв догляду, якi надаються в тимчасове користування в домашнiх умовах (ходунки, крiсла, протипролежневi засоби тощо).

В цьому примiщеннi не буде i нiколи не планувалося ліжок стацiонару для розмiщення i перебування хворих!!!

2. В цьому примiщеннi не буде i нiколи не планувалося розмiщення сильних анальгетиків, які вмiщують наркотичнi речовини, тому що їхнє зберiгання пов’язане з додатковою охороною, спеціальним пристосуванням приміщення та лiцензiєю. У нас це передбачено в головному корпусi – в стаціонарі хоспiсу.

3. Центр паліативної допомоги не користується машинами "швидкої допомоги", а виїзне/консультативне вiддiлення має для користування лише одну легкову автомашину. Отже, "швидкi їздити не будуть"!

4. Отже, зважаючи на вище сказане, жодної медичної, епiдемiчної, соцiальної чи будь-якої iншої загрози i небезпеки не несе розмiщення офiсу виїзного/консультативного вiддiлення в нежитловому примiщеннi будинку 19-б по вул. Новій.

5. Жодної протизаконної дiї у випадку договору оренди нежитлового приміщення у Вашому будинку нi з нашої сторони, ані зі сторони депутатiв мicької ради i її виконавчого комітету не зроблено!

Вбачаючи те, що папа Франциск проголосив 2016 piк надзвичайним роком Божого милосердя, коли кожен iз нас у свiй спосіб вiдчитує Боже милосердя i Його любов, ми вiримо, що Ваше розумiння і толерантність допоможуть нам yciм разом гiдно вийти iз цiєї неприємної ситуації i кожному з нас робити дальшi кроки до загальнолюдського милосердя.

З повагою i побажаннями доброго здоров’я, 

зав. виїзним/консультативним вiддiленням Людмила-Оксана Андрiїшин,

капелан хоспiсу о. Ярослав Рохман.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: