fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Завтра у Івано-Франківській міській лікарні кардіологи Інституту Амосова безкоштовно консультуватимуть дітей і дорослих

Завтра у Івано-Франківській міській лікарні кардіологи Інституту Амосова безкоштовно консультуватимуть дітей і дорослих

Здоров'я 16:44, 20.04, 2015

Спеціалісти працюватимуть в обласному центрі Прикарпаття в рамках Всеукраїнського проекту "Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф!"

Один день, 21 квітня, в Івано-Франківській центральній міській лікарні працюватимуть сеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова НАМН.

В 10.00 розпочнуться безкоштовні консультації спеціалістів інсиитуту для дорослих та дітей, повідомила координатор проекту "Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф" Наталія Гноєва.

"Одним із найнебезпечніших наслідків нинішньої ситуації в Україні є психологічний стан українців та вірогідний стрибок захворювань, у першу чергу серцево-судинної системи. Тому впровадження в усіх регіонах якісної та доступної діагностики, ургентної догоспітальної та госпітальної допомоги є питанням національної значущості", – відзначають засновники проекту.
Проект стартував у вересні 2014 року у Черкасах. Наразі спеціалісти з інституту Амосова вже побували з безкоштовними консультаціями у 9-ти областях. 

 

Україна посідає перше місце в Європі за смертністю від серцево-судинних захворювань. У структурі загальної смертності українців за останні 3 роки захворювання серцево-судинної системи складають 66%, водночас у більшості європейських країн цей показник не перевищує 50%. Рік тому Україна ввійшла в міжнародне співтовариство країн, які поставили перед собою мету до 2025 року скоротити смертність від серцево-судинних захворювань на чверть.

Частиною такої програми і є проект «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф», що його ініціювали і втілюють «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова НАМН» та Асоціація серцево-судинних хірургів України за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Національної академії медичних наук України.
 
 
 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: