fbpx

Збірна команда української діаспори зі США зіграла в турнірі з футболу на Прикарпатті

Суспільство 18:29, 15.07, 2017

З 12 липня на стадіонах Калуша та Коломиї відбувався міжнародний турнір з футболу "Кубок Крила Дружби".

Змагання, в яких взяли участь команди "Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ), "Калуш (U16)", "Карпати (U16)" (Коломия) та "CYM (U16)" (США) – збірна команда представників української діаспори, ініціювала Спілка української молоді США, пише Фіртка.

Сьогодні, 15 липня, в Івано-Франківську на стадіоні "Рух" в рамках заключного етапу зіграли "Тепловик-ДЮСШ № 3" (Івано-Франківськ) – CYM (США). Перемогу з рахунком 5:3 здобули іванофранківці.

Перемогу в турнірі здобули юні коломияни, які й стали володарями "Кубка Крила дружби".

Координатор СУМ США Михайло Томашевський розповів, що у минулому році у нього виникла ідея відвезти сумівську юнацьку футбольну команду в Україну, де хлопці побачили би свою спадщину, познайомилися з культурою своїх предків та зіграли з однолітками у футбол.

Голова Івано-Франківської федерації футболу Тарас Клим зазначив, що головне завдання турніру полягає у популяризації футболу серед юнацтва та об’єднанні українців різних країн. Крім спортивної складової, турнір матє й культурну: американська делегація відвідає найкращі туристичні та історичні місця Прикарпаття.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: