fbpx

Земельна комісія облради ініціює зібрання пайовиків прикарпатського села Угринів

Політика 12:07, 26.11, 2014

Це єдина можливість внести зміни у виділення пайових ділянок і виконати рішення суду за 2013 рік.

Про це говорили сьогодні на постійній комісії обласної ради з питань розвитку села, аграрної політики, використання земель та регулювання земельних відносин.

У 2013 році громада в судових інстанціях скасувала попередні рішення сільради Угринова про розпаювання земель. Згідно з прийнятим на комісії рішенням, сільрада повинна скликати збори пайовиків, а на наступну комісію запросять усі сторони конфлікту, включно з колишнім і теперішнім сільським головою Угринова.

Земельний конфлікт в Угринові почався в 2003 році. Голова Угринівської сільської ради Роман Терешкун, обраний чотири рази поспіль керувати селом, – чи не єдиний війт на Прикарпатті, для боротьби з яким мешканці створили спеціальну громадську організацію. Роман Терешкун перетворив село на престижне передмістя, де за 4-5 тис. дол. елементарно отримуєте ділянку під будівництво.

В 2003 році з ініціативи Романа Терешкуна сільська рада вирішила радикально перекроїти мапу села. Напередодні Новорічних свят, у неділю, 21 грудня, угринівські обранці ухвалили три рішення, якими змінили схему поділу таких коштовних сільських угідь. Землі резервного фонду площею 22,5 га в урочищі "Біля Локатора" стали землями пайовиків, а ділянки в урочищах "Біля Вівчаренка" і "Лази" навзамін отримали статус територій резерву. На перший погляд, від такої перестановки сума гектарів не міняється. Насправді ж таким невибагливим фокусом з кишень звичайних колишніх колгоспників, які за багаторічну працю нарешті отримали земельні наділи, війт і його команда витягнули тисячі, десятки тисяч доларів.

Наразі село очолює Мирослав Вівчаренко, обраний сільським головою у 2010-му році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: