fbpx

Жадан отримав роль в екранізації власного роману «Ворошиловград»

Культура 15:52, 28.09, 2017

У промзоні Києва пройшли зйомки однієї з фінальних сцен картини за романом Сергія Жадана «Ворошиловград». Над екранізацією фільму працює продакшен LIMELITE за підтримки Держкіно України та у партнерстві з каналом «Україна».

Автор роману, який в дитинстві мріяв стати кіноактором, отримав маленьку роль, всього на 12 секунд. Що це за роль, творці фільму не розголошують, але в кадрі Сергій озброєний армійською гвинтівкою, повідомляє телеканал "Україна".

«Це мій великий комплекс. Я в дитинстві хотів стати кіноактором, ось так свій комплекс і намагаюся реалізувати. Оскільки на знімальний майданчик мене так просто не пускають, я приходжу зі своєю зброєю», – прокоментував Сергій Жадан.

Як зазначив генеральний продюсер картини Володимир Яценко, роль для автора роману передбачалася від самого початку.

«Ідея помістити Жадана в кадр була відразу, проте ми довго думали і приміряли, в якого ж персонажа. Передбачалося, що це буде невелика епізодична роль», – розповів він.

За словами режисера картини Ярослава Лодигіна, він довго обирав, у якій ролі Сергій Жадан зможе найбільш повно розкрити свій акторський талант.

«Цього разу Сергію дісталася роль з реплікою. Це одне слово, яке я міг довірити тільки йому. Тому що ніхто настільки автентично не промовляє це слово, як автор роману», – зазначив він.

Як повідомлялося, в Старобільську зйомки картини тривали трохи більше місяця, після чого продовжилися в Києві.

Історію повернення головного героя Германа в рідний край глядачі побачать в кінотеатрах восени 2018-го року. Після прем'єри на великих екранах показ фільму запланований на телеканалі «Україна».

«Ворошиловград» – один з найбільш пронизливих творів у сучасній українській літературі, який визнано BBC «Найкращим українським романом Десятиріччя», перекладено англійською, польською, французькою, російською та німецькою мовами, відзначено численними національними та міжнародними нагородами.

Одного дня головний герой «Ворошиловграда» Герман отримує телефонний дзвінок. Його брат, власник старої бензоколонки, зник. Герман змушений повернутися до рідного Донбасу, де він не був багато років, щоб розібратися з ситуацією. Там він зустрічається з реальними та вигаданими персонажами, друзями дитинства та місцевою мафією, яка намагається відібрати його бізнес. Несподівано для себе Герман усвідомлює, що захищає не лише бензоколонку, але й своє минуле, майбутнє та свій дім. Він вирішує залишитись у рідному місті з людьми, які люблять його, потребують його захисту та вірять йому.

Глядач побачить у картині відомих українських акторів, таких як: Олег Москаленко, Олексій Горбунов, Руслана Хазіпова, Володимир Ямненко, Георгій Поволоцький, Євгенія Муц, Ігор Портянко та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: