fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Жоден спостерігач від СНД чи РФ не зареєструвався на президентських виборах в Україні

Жоден спостерігач від СНД чи РФ не зареєструвався на президентських виборах в Україні

15:57, 22.05, 2014

На президентських виборах в Україні 2014 року зареєструвалось 2784 міжнародних спостерігачі, проте жодного з них від СНД або Росії. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра закордонних справ України, керівник апарату Андрій Олефіров,

Олефіров відзначив, що Україна запросила найвпливовіші міжнародні інституції для спостереження за президентськими виборами 25 травня, передає кореспондент УНН

“Звичайно, такою організацією є Бюро демократичних інститутів ОБСЄ та Парламентська асамблея ОБСЄ”, — додав він.

Керівник апарату також нагадав, що ЦВК зареєструвала 2784 міжнародних спостерігачі, з них 2502 від міжнародних організацій, 282 – від окремих країн.

За його словами, для сприяння роботі міжнародних спостерігачів в МЗС була створена відповідна робоча група.

Крім того, він повідомив, що за кожною групою міжнародних спостерігачів закріплений дипломат або декілька представників МЗС, які знаходяться у постійному контакті з ними.

Олефіров відзначив, що для сприяння роботі довготермінових спостерігачів, за клопотанням МЗС України, прикордонна служба не накладатиме штрафи на них у разі перевищення терміну перебування в країні у 90 днів. 

В той же час він констатував, що спостерігачі від СНД або РФ на виборах не зареєструвались. “Причини мені не відомі”, — додав він.

19 травня ЦВК України завершив акредитацію спостерігачів від міжнародних організацій. Всього було зареєстровано 2784 міжнародних спостерігачі від 19 держав і 19 міжнародних організацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: