fbpx

Журналіст КУРСу стала лауреатом Національної премії "Media etc."

Культура 18:21, 06.02, 2017

Журналіст агенції новин КУРС Марія Гаврилюк отримала престижну нагороду – національну премію "Media etc.", якою відзначають найкращих авторів у галузі економічної журналістики.

Участь у конкурсі беруть журналісти та аналітики, що спеціалізуються на економічній тематиці. На перемогу претендували 106 робіт – друкованих текстів, теле- та радіопрограм, які були оприлюднені протягом 2016 року. Імена переможців журі оголосили сьогодні, 6 лютого, у Києві.

Журналіст КУРСу Марія Гаврилюк здобула перемогу в номінації "Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращу публікацію". Її статтю "Майбутнє промзон: коли на Прикарпатті запрацюють індустріальні парки" журі визнало найкращою публікацією з 20 поданих на конкурс у цій номінації.

1

"Експерти та журі провели кропітку працю для того, щоби ми мали можливість неупереджено та якісно визначити переможців. Кожна робота була ретельно проаналізована за багатьма параметрами і критеріями. Для того, щоби уникнути суб’єктивності оцінювання, для оцінки робіт (крім журі) було додатково залучено 9 експертів і незалежну редакторську групу. Ними здійснювався попередній аналіз конкурсних матеріалів. Як результат, на загальних зборах експерти та журі визначили номінантів премії та її переможців", – зазначила голова оргкомітету конкурсу, голова ради ГО «Інституту податкових реформ» Олена Хотенко.

Як відзначив експерт "Media etc.", відомий економіст і фінансит Борис Кушнірук, "поміж проаналізованих робіт були цікаві матеріали як за змістом, так і за формою: написані простою, зрозумілою мовою, з яскравими таблицями та графіками та, що надважливо, написані без істерії, яка, на жаль, притаманна багатьом нашим журналістським текстам, присвяченим проблемним питанням української економіки".

2

Доктор економічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу соціальної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень, експерт конкурсу Олександр Цимбал поділився власними враженнями від конкурсу: "Виділив для себе кілька робіт, в яких інформацію подано компетентно, виважено, системно, відповідно до сучасних економічних поглядів".

Позитивну думку про Національну премію "Media etc." озвучила Людмила Супрун – доктор наук із соціальних комунікацій, професор, завідувач кафедри журналістики гуманітарного факультету Національного університету "Острозька академія". Вона звернула увагу на те, що: "Є конкурсні роботи з чітким, логічно вмотивованим та мовленнєво виваженим викладом, багаті на образні засоби, із вдало підібраною структурно-композиційною формою медіатексту".

Андрій Куликов, голова правління «Громадського радіо», нагадав, що конкурс заснували «Інститут податкових реформ» і «Громадське радіо» з метою стимулювати журналістів, які працюють у галузі економічної журналістики. «Конкурс проводиться без підтримки жодної політичної сили. Люди, які працювали на цьому конкурсі, працювали за власним покликанням та ініціативою», – наголосила Олена Хотенко.

3

За рейтингами експертів та висновками редакційної групи, журі в складі Андрія Блінова, Олександра Крамаренка, Андрія Куликова, Йосипа Пінтуса та Олени Хотенко визначило переможців Національної премії "Media etc." у номінаціях "Національна журналістська премія за кращу публікацію", "Національна журналістська премія за кращий відеорепортаж", "Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращу публікацію", "Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращий відеорепортаж".

Переможці отримали дипломи лауреатів і грошові премії. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: