fbpx

Жителі села Підгір’я протестують біля місцевої птахофабрики

Суспільство 07:28, 22.06, 2017

21 червня небайдужі жителі с. Підгір’я організували акцію під місцевим агропідприємством, яке займається вирощуванням індиків. За словами активістів, в селі дуже забруднене повітря і брудна вода в криницях – все це, вважають, через роботу підприємства.

Жителі села не хочуть, щоб підприємство перестало працювати, а вимагають дбайливого ставлення до екології села, пише Місто.

"Ми вимагаємо, щоб все було виконано згідно з нормами. Хочемо, щоб були відстійники, щоб це не йшло в джерела, не потрапляло в колодязі людей. А також щоб зробили вентиляційні труби, щоб верхові вітри забирали запах далі, а не так, як зараз, що йде на село", – сказав депутат місцевої сільської ради Павло Парфан.

Важливо те, що два роки тому попередні керівники вже обіцяли вирішити ці проблеми, але справа так і не зрушила з місця.

У свою чергу, директор підприємства каже, що справді, коли змінюється роза вітрів, в селі може бути відчутний запах, але це буває нечасто і таке явище не несе загрози для населення. Щодо відстійника, то на підприємстві він є, і якщо буде потреба, його можуть доробити на вимогу громади.

Активісти поспілкувалися з директором птахофабрики і тепер ще хочуть донести свої вимоги власникові, бо, як кажуть, невдовзі підприємство хочуть продати, і проблема знову залишиться невирішеною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: