fbpx

Жителю Бурштина загрожує кримінальна відповідальність за браконьєрство

Суспільство 16:14, 07.11, 2016

Чоловік поблизу села Коростовичі Галицького району, на березі технічного водосховища біля річки Гнила Липа, що належить ТЗОВ "Бурштинський", здійснював незаконний вилов риби за допомогою рибальської сітки.

Про незаконні дії риболова до поліції повідомили активісти з Тернопільщини. На місце події виїхали правоохоронці, які застали правопорушника з незаконно здобутим на березі річки, повідомили в ГУНП в області.

Як з’ясували, зловмисником виявився 38-річний житель м. Бурштин, який опівночі прийшов до водосховища, яке належить Бурштинському рибгоспу, та за допомогою гумового рибальського човна та сітки наловив "Товстолоба" в кількості 98 рибин вагою 210 кілограмів.

Загальну вартість завданих збитків оцінили у понад шість тисяч гривень. Поліцейські вилучили незаконно здобуте та повернули у рибгосп. Відомості за цим фактом внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує штраф у сумі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: