fbpx

"Жива ватра" готує телеверсію фільму про життя трьох поколінь вівчарів у Карпатах

Культура 06:21, 04.12, 2015

Команда фільму "Жива ватра" готує телевізійну версію кіно для міжнародних та українських глядачів. І просить про підтримку на спільнокошті.

Документальний фільм "Жива ватра" режисера Остапа Костюка – чотирирічне кіноспостереження за життям вівчарів трьох поколінь в Українських Карпатах на фоні сучасних змін.

Успішний фестивальний прокат фільму охоплює порівняно вузьку аудиторію любителів кіно. Тому наступним кроком команда бачить виготовлення телеверсії (52 хв.), що зробить фільм більш доступним для перегляду аудиторії всього світу.

"Жива ватра" в міжнародному прокаті – це розповідь про невідому, але живу Україну", – зазначає команда проекту.

Проект народився зі співпраці режисера Остапа Костюка та оператора Олександра Позднякова. Три роки знімальна група організовувала знімальні екпедиції за свій кошт та за допомогою друзів. На четвертий рік роботи картина знайшла українських продюсерів та отримала державне фінансування від Держкіно України, що дозволило завершити зйомки, здійснити постпродакшн та виготовити кінотеатрову версію фільму в DCP форматі 24 кадри тривалістю 79 хвилин.

"Жива ватра" добре оцінена міжнародними критиками та аудиторією міжнародних кінофестивалів в Карлових Варах, Цюріху, Рейк’явіку, Чикаго, Ізраїлі, Мінську, Одесі та інших. А в Торонто, на найпрестижнішому північноамериканському фестивалі документального кіно Hot Docs, отримала спеціальний приз журі (Special Jury Prize) і премію за високі кінематографічні якості.

Телеверсію вирішено також робити спільнокоштом. 

Зібрані гроші будуть використані на покриття видатків на виробництво телевізійної версії фільму, адаптованої для міжнародного глядача. Її створення  включатиме перемонтаж фільму та звукове оформлення. 

"Ми потребуємо вашої підтримки саме зараз, коли існує зацікавлення українським контентом та з’явився реальний шанс, щоб якісний український продукт став знаним у світі",  звернулася до глядачів команда фільму "Жива ватра".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: