fbpx

Змерзлі франківці зі своїх квартир через соцмережі передають привіт головному комунальнику та голові міста

Суспільство 21:59, 12.10, 2015

Іванофранківці фотографуються у своїх холодних квартирах і розміщують фото в соцмережі із запитаннями до міської влади, коли обіцяне тепло дійде до їхніх батарей.

Сьогодні в Івано-Франківську офіційно стартував опалювальний сезон. Проте в більшості будинків міста тепло так і не стало. Змерзлі франківці ввечері почали висловлювати у соцмережі Фейсбук своє невдоволення. Окремі підійшли до справи креативно. 

"Передаю прівєд тим, хто обіцяв сьогодні тепло у франківських квартирах. Передаю прівєд тим, хто "усе для того робить". Прівєд особисто Viktor Anushkevychus і Mykhailo Smushak. Я одного не розумію: аби включити опалення, то має бути три дні середньодобова температура 8 градусів надворі чи у хаті?!" – звернувся із красномовним фото до голови Франківська Віктора Анушкевичуса та начальника Департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку міста Михайла Смушака журналіст Микола Гурак. 

Свій допис він розмістив у групі Комуналка-ІФ, яку постійно моніторять комунальники на чолі зі Смушаком. 

На знак солідарності з Миколою Гураком до спонтанної акції протесту з вітаннями "з ліжка" долучився франківець Олександр Заславський. 

1

"Теж передаю привіт тим нашим під..ам, що включили опалення у Івано-Франківську",  написав Заславський із холодної квартири. 

"Сьогодні була в садочку, в яслях, заходила до виховательки. Дитина моя сидить 3 тижні вдома. То просто жахлива картина. В групі, де сміх, гам і ще з вулиці чути діток,  ТИША. Було лиш четверо діток, і то задубіли так, що навіть гратися і говорити не хотіли. А одна дівчинка просто нерухомо лежала на ліжку під двома одіялами і дивилась сумними очима. Реально влада знущається. Ну хоч дітям можна включити тепло. Не всі батьки можуть залишитись з дітьми вдома",  розповіла про свій досвід сьогоднішнього холоду в ДНЗ франківчанка Оксана Калинюк. 

"Як я хлопців розумію,  відгукнулася мешканка Франківська Лідія Бойко. – У мене так холодно, що я себе не відчуваю, ну чесно: 2 пари шкарпеток, светр теплий, штани і ще той, як казала бабуся, байковий халат зверху, дві ковдри і зимно",  написала вона про відчуття сьогоднішнього вечора.

"Можна в баклашки від мінералки води гарячої налити і обкластися ними :)))))) на деякий час допоможе",  цілком серйозно почали радити, як зігрітися, один одному франківці. 

"А от вихователям і няням честь і шана, на відміну від очільників міста. За свою мізерну зарплату стараються відігріти малечу, як лиш можуть, рухливі ігри, теплі чаї не переходять, гріють в себе на руках по черзі. Дуже сумно жити в такій країні, читати обіцянки на здорових плакатах кожні 50 м і бачити таку картину в реальному житті",  підсумувала Оксана Калинюк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: