fbpx

ЗМІ: Ціна на реверс газу зі Словаччини для України становитиме $340

Економіка 09:22, 07.07, 2014

За словами близького до «Нафтогазу України» джерела, ціна на закупівлю реверсного газу Україною зі Словаччини по трубопроводу «Вояни-Ужгород», яка звучала в процесі переговорів з потенційними європейськими постачальниками газу, може скласти $ 340-350 за тисячу кубометрів, в залежності від обсягу поставок палива.

Причому $ 20 в цій ціні – це націнка продавця і витрати на транзит цього газу, пише УНН.

Це приблизно на $ 35-45 нижче від компромісної ціни «Газпрому», яка пропонувалася в момент тристоронніх переговорів за участю ЄС-Росії та України, і на $ 20-30 нижче цін за чинними контрактами на закупівлі Києвом газу з поставкою з Польщі та Угорщини.

«Правда, за такою ціною газ Україна зможе отримувати не раніше вересня 2014 і то тимчасово. Знижки європейців зумовлені падінням біржових цін на газ. Крім того, обсягів газу, пропонованих Європою, Україні не вистачить», – зазначає видання Известия.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр України – очільник Мінрегіонбуду В. Гройсман доручив розробити план дій щодо забезпечення стабільного проходження Україною опалювального сезону без російського газу.

Як відомо, 16 червня російський «Газпром» перевів НАК «Нафтогаз України» на передоплату поставок газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: