fbpx

Значення CRM-систем для розвитку бізнесу автозапчастин

Економіка 17:54, 20.07, 2017

Нині конкурентною перевагою в процесі продажів є швидкість реакції на замовлення. Оскільки в наш час пропозиція істотно перевищує попит, вийти на високий рівень продажів вже не вдається тільки завдяки якості товарів. В умовах жорсткої конкуренції на чільне місце виходить робота з клієнтами, для забезпечення якої існують CRM-системи.

CRM-системи і їх значення

В перекладі українською абревіатура CRM означає "Управління Взаємовідносинами з Клієнтами". Це поняття складне, і зрозуміти його значення можна з'ясувавши, навіщо воно потрібно. Фактично це програмний продукт, який автоматизує продаж, роблячи процес повністю керованим і прозорим.

За своїм змістом CRM – ефективна модель роботи, що дозволяє компаніям виходити на новий рівень розвитку. Така система управління створює можливість будувати довгострокові відносини, виявляти актив клієнтів і спрямовувати ефективні зусилля на роботу з ними. Також можна вирішити і цілий ряд питань, що були проблемними для компанії. Тому команда avto.pro рекомендує всім продавцям зайнятися впровадженням CRM для успішного ведення свого бізнесу

 

Чим допоможе впровадження CRM

1. Процес продажу стає повністю керованим, що має значення при великих обсягах.

2. При наявності цієї системи можна захистити свій бізнес від людського фактора. Тобто, ви не будете залежати від настрою менеджерів з продажу. Навіть якщо такий менеджер звільняється або переходить до конкурентів, вся інформація про клієнтів залишається в загальній базі даних, що є частиною вашої компанії.

3. Трудовитрати, пов'язані з навчанням нових співробітників і ознайомленням їх з роботою, стають у рази меншими.

4. Ви зможете адекватно оцінювати реальний внесок кожного з ваших працівників, оскільки виконану ними роботу можна переглядати в онлайн режимі. При управлінні персоналом можна буде спиратися тільки на цифри і факти, виключити непорозуміння.

5. Ви завжди будете поінформовані про поточні дзвінки, підписані договори і проведені зустрічі, будете знати, які ресурси витрачені на організацію продажів, планувати їх на майбутнє.

6. Зможете формувати різноманітні аналітичні звіти щодо наявних клієнтаів.

7. Давати коректну оцінку споживчого потенціалу клієнтів.

 

Вплив CRM на відділ продажів

CRM-система має зручні інструменти, які прискорюють рутинні роботи:

– ведення бази ваших клієнтів;

– історію сформованих взаємовідносин;

– систему нагадувань;

– планування майбутньої роботи з клієнтами;

– швидке оформлення документів;

– автоматичну фіксацію дзвінків;

– розсилку реклами;

– роботу поза офісом, якщо є інтернет чи з мобільного додатка;

– звіти про виконану роботу.

Вдала організація роботи з такою системою дозволить менеджерам більше займатися продажами, а керівник зможе знаходити слабкі місця у своєму бізнесі, коригувати та вдосконалювати його, докладаючи тільки необхідні зусилля.

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: