fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Зупинення рішення міськради є правом, а не обов’язком міського голови", – Марцінків відповів активістам

"Зупинення рішення міськради є правом, а не обов’язком міського голови", – Марцінків відповів активістам

Політика 21:26, 21.07, 2016

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відмовився виконувати вимоги волонтерів, учасників АТО та громадських активістів щодо скасування незаконних, на їхнє переконання, рішень міської ради.

Як писав КУРС, 13 липня представники низки громадських організацій озвучили вимоги до міського голови Івано-Франківська. Активісти просили міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа заветувати рішення міської ради щодо затвердження детальних планів території у межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова та в межах вулиць Калуське шосе – Горбачевського – Ціолковського, а також рішення про створення комунального підприємства "Муніципальна варта".

Сьогодні, 21 липня, заявники отримали письмову відповідь від мера. У відписці він відповів, що рішення може бути зупинене міським головою у п’ятиденний строк з його прийняття і винесене на повторний розгляд сесії.

"Зупинення рішення міської ради є правом, а не обов’язком міського голови", – пише Марцінків.

Він додає, що активісти до нього звернулися в останній день, коли можна накласти вето. А в той день міський голова нібито перебував у відрядженні у Тернополі.

1

Нагадаємо, того дня з активістами зустрілися перший заступник мера Микола Вітенко та заступник Олексій Кайда, який курує земельні питання і будівництво.

До слова, Кайда тоді розповів, що приїхав з Хриплина, де ТзОВ "Торговий сервіс" передало більше гектара землі для учасників АТО. Втім, з сюжету одного з місцевих каналів видно, що разом з Кайдою з представниками "Торгового сервісу" зустрічався і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Однак Кайда з Хриплина приїхав на зустріч з активістами, а Марцінків – ні. Адже, за документами, був у Тернополі.

У відповіді представникам громадських організацій міський голова також відзначив, що не буде виконувати вимогу активістів щодо скликання позачергової сесії, та повідомляє про те, що чергова сесія міської ради відбудеться 19 серпня.

2

3

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: