fbpx

Звільняти обласного прокурора за відмінну точку зору – це дуже по-совковому, – Волох

Політика 07:40, 26.06, 2015

Відомий блогер, громадський діяч, бізнесмен і радник міського голови Києва Карл Волох прокоментував звільнення прокурора Івано-Франківської області Ігоря Настасяка.

Карл Волох вважає, що прикарпатського прокурора звільнили лише за те, що той "задер хвіст не по чину". Про це радник Віталія Кличка написав на своїй сторінці у Facebook.

– Мені б, здавалося, лише радіти новині про звільнення франківського прокурора: Мішу (Михайла Саакашвілі – ред.) я давно і надзвичайно ціную, а ставлення моє до членів ордену злодійкуватих синьомундирних меченосців загальновідоме. Але дві речі заважають це робити.

Перша  це форма. Розумієте, якби новина звучала як "прокурор подав у відставку"  це було б цілком пристойно. Тобто набалакав дурниць, отримав роз'яснення від начальства, наскільки це неприйнятно і не відповідає нинішній політиці відомства, і подав заяву  це нормально. А ось звільнений просто за відмінну точку зору  це якось зовсім по-совковому і торжество права нічим не нагадує.  

Друга  зміст. По суті, звільнили його тільки за те, що він хвіст задер не по чину: сьогодні котити бочку на Мішу – це кидати тінь на президента. Але ж головною проблемою всіх цих організацій, що називають себе правоохоронними органами, є саме чиношанування: менти і прокурори плюють на закон, але беззастережно виконують будь-які "закази" начальства  як політичні, так і фінансові. А за це начальство дозволяє їм тішитися на їхніх полянках, поки не зариваються і по чину беруть. От і боюся я, що ці перетворені на смиренних столоначальників правоохоронці ніколи не стануть особистостями, здатними до самостійності і гідності, якщо їх за власну думку, відмінну від думки боса, почати викидати з роботи…" – написав Карл Волох. 

Нагадаємо, вчора Генпрокуратура звільнила прокурора Івано-Франківської області Ігоря Настасяка, який критично висловився на адресу голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі. Як повідомляв КУРС, 19 червня під час круглого столу Ігор Настасяк заявив, що "не дозволив би губернатору робити привселюдну "порку" головного прокурора", маючи на увазі різкі вислови Саакашвілі на адресу одеських прокурорів. Сам Саакашвілі тоді різко відреагував на слова Настасяка, назвавши його "недалеким розумником". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: