fbpx

Зворотній бік патріотизму. У Франківську відкрили самоіронічну фотовиставку «Ukrainian Style». ФОТО

Культура 16:26, 03.09, 2016

В Івано-Франківську відбулося відкриття фотовиставки «Ukrainian Style». Її присвятили 25 річниці Незалежності України, а також відкриттю 72 театрального сезону в обласному ляльковому театрі імені Марійки Підгірянки.

Автори фоторобіт — стронгмен Назар Павлів, журналісти Володимир Гарматюк та Юрій Паливода — спробували показати зворотній бік ставлення українців до патріотизму, пише Репортер.

«Це не намагання знайти «лайно на сметані», — сказав на презентації Володимир Гарматюк. — Це спроба приземлити себе й суспільство, яке є відображенням нас самих, збити пихату ейфорію псевдоукраїнськості та зануритись у сумну дійсність. Гидко? Нам також. Але нічого не вдієш — «юкрейніан стайл». Трохи сарказму, трохи гіркої іронії».

На думку організаторів виставки, суспільству відчутно бракує конкретних дій, якими насправді вимірюються патріотизм, повага до держави і до її символів.

«Ми вважаємо патріотичним написання слів Державного Гімну на пакеті для харчів, а потім легко викидаємо його у сміття, — говорить Гарматюк. — Тішимося відкриттю нових вулиць до патріотичних свят і легко руйнуємо історичні кам’яниці. Вважаємо патріотичним пофарбувати у кольори національного прапора балюстраду на мості, але нас не стає на те, щоб на тому ж мості залатати ями або просто донести до смітника недопалок…».

Виставка у фойє театру триватиме як мінімум до кінця вересня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: