fbpx

Буде ГАББЛ: Франківськ отримає порцію якісного україномовного репу

Стиль життя 21:52, 25.03, 2016

ГАББЛ – це спільний концертний тур гуртів "Глава 94" і "Ціна Ритму" та реп-виконавця Денні Дельти, які вирішили об'єднати свої зусилля, щоб підняти україномовний реп на новий рівень.

Знайомити пересічних українців з якісним україномовним репом хлопці почали із Західної України. Перший концерт у Калуші вже відбувся. На черзі – виступ в Івано-Франківську.

ГАББЛ вибухне українським речитативом 26 березня в барі "BARDUCK" о 20.00 годині. Україномовний реп зруйнує стереотипи в Івано-Франківську  відкрий інші світи української музики!

…Він той, хто вранці мерзне і шморгає носом в унісон з вами на автобусній зупинці. Той, хто більшу частину свого життя проводить за справою, яка не приносить самореалізації і прибутку. Той, кому не вистачає нахабності, щоб досягти успіху. Він – один із нас. Він – Денні Дельта. Уже цієї суботи в складі концертного туру реп-виконавців "ГАББЛ" в Івано-Франківську Дельта покаже, що україномовний реп уже вийшов з підземелля і мусить звучати на повну.

– Ти достатньо відомий у світі україномовного репу. Більшість поціновувачів вперше почула твої рими у складі гурту "Аромотерапія". Але сьогодні – ти сольний виконавець?

В сольне плавання я відправився після року перебування на безлюдному острові 🙂 Тобто після того, як покинув "Аромо", я тривалий час взагалі мовчав. На негативних емоціях навіть з'являлися думки зав'язати з усім цим, та, на превеликий жаль усіх "хейтаз", цього не сталося)

– Як долучився до ГАББЛ? Ти знайшов проект чи він тебе?

Останнім часом я теж багато мовчу. Та з нового року серйозно накрутився сісти на новий матеріал. А тут ще й з'являється Довгий Пес (нік-нейм реп-виконавця) з "Ціни Ритму" і пропонує долучитися до туру… Тоді я остаточно зрозумів, що 2016-ий повинен стати дуже плідним.

Хлопці запалили мене своїм ентузіазмом. Знову відчув себе 20-річним. Ніби і не було цієї безлічі невдалих спроб донести до широкого загалу те, що український реп  це цікаво і круто.

– Як хлопців з Волині, Рівного та Львова закинуло до Калуша, а тепер і до Івано-Франківська?

В Івано-Франківську публіка завжди зустрічає дуже тепло. І що найголовніше  вона є!

В Калуші стартуємо чисто з організаційних питань. Так вже склалося. Для кожного з нас це вже далеко не перший виступ в цьому місті, тому ідемо туди, ніби у гості до добрих друзів. Чим не гарний початок туру?

– Раніше ти говорив, що реп-культура існує на голому ентузіазмі. Змінилось щось? Україномовний реп є джерелом заробітку? Вову зі Львова не враховуємо… )

Це і надалі лише хобі. Так, інколи виступи дають можливість розважитися з кількома Лесями Українками, але на створення (біти, запис, зведення, зйомка відео) якісного музичного продукту витрачається в рази більше. Григорії Сковороди вилітають з твоєї компанії кулями)

Вові зі Львова – великий салют! Ми з ним у гарних дружніх стосунках. Нехай заробляє ще більше)

– Реп – це завжди протест і щира правда в очі. Твоя творчість реалізується саме таким чином. В чому меседж?

Для мене реп завжди видавався найкращим способом самовираження, в якому можна вільно поєднувати усі свої таланти або ж навпаки  обходитися без чогось, отримуючи цікавий творчий продукт в кінцевому результаті. Наприклад, якщо у тебе є вокальні дані, можна вільно використовувати це, але якщо природа ними не наділила, як у моєму випадку,  теж не біда.

– Більшість асоціює "реп-музику" із російським реп-шансоном, низькою культурою і про якість чути не хочуть. А україномовний реп серйозно не сприймають, а інколи відверто насміхаються. Твої роботи руйнують ці стереотипи…

Моя, наша творчість  це звичайнісінький реп, зі стандартною присутністю підтексту, викривальної суті, правдивої прямолінійності. Тобто в Україні цей жанр майже в усіх своїх проявах не відповідає стереотипам про примітивність, безглуздість такої музики. І ми  швидше пересічні представники, а не виняток з правил.

А щодо насмішок над словосполученням "україномовний реп", то моя особиста думка така  це зашитий в підсвідомість комплекс меншовартості. Він стосується багатьох аспектів життя, а не лише конкретно цього питання. Тримаючи руку на серці під час гімну, можна залишатися твердолобим "малоросом", якщо відштовхувати усе своє, навіть не спробувавши зануритися в щось нове.

– В тебе багато спільних записів з російськомовними виконавцями. На треках твої українські куплети виразніші та характерніші. Чому тоді в Україні російськомовний реп є популярнішим від україномовного? Нашим людям начебто в пріоритеті україномовна музика. Але саме україномовний реп – на маргінесах.

Україномовний реп  це дідусь-двірник із першої частини "Сам удома". Здебільшого люди формують свою думку про речі, яких абсолютно не знають, на основі чуток і помилкових недовражень. Телевізійні канали, через які достовірна, повна інформація могла б потрапити до слухача, просто не вважають наш реп гідним уваги з точки зору комерції. А в нашій державі тільки такими категоріями і розмірковують.

Вважаю, що це їхній промах. Неозброєним оком помітно, що донедавна глибоко субкультурний жанр "реп" вийшов у світі на перший план. Мало того, його складові активно використовуються майже в усіх популярних зараз музичних напрямках. Реп можна почути з кожної другої автівки, з кожного другого вікна офісів і розважальних закладів. В Україні цю нішу частково заповнили російськомовні виконавці, які досить вдало гастролюють країною. Однак реп на рідній мові  це територія, яку можна і варто освоювати!

Розмовляв Володимир Кушніренко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: