fbpx

Selfmade, бо можливо все: Анна Петрова виступить на TEDxIvanoFrankivskWomen

Суспільство 23:09, 28.10, 2016

Одна із 12 спікерів TEDxIvanoFrankivskWomen – Анна Петрова, бізнес-вумен, стратег, людина, яка зробила себе і знає, як допомогти в цьому іншим.

Анна Петрова у 14 років вперше відвідала тренінг з особистісного розвитку. У 17 після першого курсу, коли в університеті стало нудно, пішла працювати. Заснувала й керує благодійним фондом Dity.ua, засновниця жіночої спільноти Selfmade Woman, авторка конференції для підприємців Entrepreholic та бізнес-табору Business Camp "Made in Ukraine", веде курс Start Your Dream, керує власним коворкінгом KyivWorking, а ще вона – генеральна директорка центру підприємництва Startup Ukraine.

Про все це вона розповідає легко, бо впевнена – тут немає чогось надто особливого. Потрібно тільки бути готовим багато працювати.

1

– Мрії чи дії: що важливіше для успіху?

Важлива і мрія, і дія. Мрія дає єнергію для створення та дій. Мрія рухає тебе вперед. Коли тобі важко, саме мрія може змусити тебе рухатися та діяти. Тому спочатку була мрія, а потім – дія.

– Що таке успіх для сучасної жінки? Як знайти баланс між бажаним і дійсним, між місією жінки і особистісною місією?

Успіх – це коли ти себе відчуваєш гармонійно. Для кожного успіх – це своє. Жінка – це особистість, тому мені здається, що місія жінки, як і кожної людини, – розвиватися та відчувати себе гармонійно.

– Суспільні стереотипи і цінності маскультури, що їх просувають "глянці". Враховуємо чи ламаємо? Що значить "зробити себе"?

Звичайно, ламаємо. Зробити себе – це в першу чергу пізнавати та реалізовувати себе, не чекати, поки за тебе вирішить сім'я, чоловік, суспільство, а розвивати себе, розуміти себе, реалізовувати свої мрії та бажання.

– Українські жінки і українські чоловіки: партнери чи суперники в бізнесі? Чи потребує жінка підтримки в підприємництві? Де межа із сексизмом?

Бізнес – це лише бізнес. Є просто тематики, які більш цікаві жінкам або чоловікам. Яка підтримка потрібна? Інформаційна. Треба показати жінкам, що вони можуть розвиватися в бізнесі. Що цей шлях для них відкритий. Я завжди за партнерство в цілому, але конкуренція є між чоловіками, а є між жінками, тут питання не в гендері, а в бізнес-підходах.

– Українці – нація підприємців, діячів чи найманих працівників, виконавців? Чому, на вашу думку, понад 60% українців, щоби зробити своє майбутнє, хочуть податися за кордон?

Вірю, що українці – нація підприємців, хоча б у майбутньому. Зараз це "разношерстна історія", зараз це нація, яка чогось очікує. Очікуванці :)) Я вірю в те, що саме ми створоюємо свою країну, своє життя.

2

Більшість живе в режимі очікування. А чому хочуть податися за кордон? Мабуть, думають, що там краще. Люди завжди думають, шо краще там, де нас нема. Але насправді вас там, за кордоном, ніхто не чекає, і ви для закордону просто дешева робоча сила. Хочете жити так? Я – ні. Тому і створюю країну.

– Про що ви розкажете на TEDxWomen у Івано-Франківську?

Selfmade Woman. Про те, яка вона – сучасна жінка. Про те, що можливо все.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: