fbpx

Броньована легенда АТО

Суспільство 11:26, 09.09, 2015

Ви помиляєтесь, якщо думаєте, що героїчними бувають лише люди. Героїчною буває і техніка, з якою вони служать і виконують поставлені завдання.

От, скажімо, танк, на гарматі якого виведене слово "Богатир". Ця бойова машина – своєрідна легенда АТО. Свого часу він прикривав потужним вогнем бійців в Донецькому аеропорту. Для наших "кіборгів" він був і броньованою непохитною стіною, і міцним вогневим кулаком одночасно. Так само, як і бійці з плоті і крові, "Богатир" зазнав чимало поранень. А під час найбільш запеклого штурму його завалило стіною, яку підірвали російські спецпризначенці. Але тодішній екіпаж зумів вирватись з кам’яної пастки. І більш того – "Богатир" прикривав вогнем відхід наших військ.  

1Зараз прославлений танк "Богатир" стоїть в тилу наших військ на Маріупольському напрямку. До свого нового екіпажу ця броньована легенда АТО прийшла як досвідчений ветеран – без нагород і відзнак, та з численними бойовими шрамами.2

"Ми надзвичайно любимо і поважаємо нашого "Богатиря",  розповідає командир танка Євген. – Єкіпаж разом з ремонтниками повністю відновили нашу броньовану машину. На спеціально обладнаному полігоні провели пристрілку гармати і кулеметів танку. І зараз повністю готові в будь-який момент висунутись назад на вогневі позиції, які ми полишили відповідно до Мінських домовленостей, щоб підтримати вогнем і бронею наших бійців". 

Слава Україні!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: