fbpx

Качаємо горішки бізнесу рекламним фітнесом

Економіка 18:31, 21.04, 2018

З рекламою, як з фітнесом: хочете крутий результат – потрібні зусилля, час, інвестиції.

Причин, через які люди йдуть у спортзал рекламне агентство,  безліч.

Сусід пішов, скинув 32 кілограми, накачав біцуху і круто змінив своє життя почав займатися бізнесом у вівторок, у четвер замовив рекламу, в суботу отримав перший мільйон.

"А я чим гірший? Я  також так хочу! Хочу краще і більше, ніж у сусіда!"

Тому і приймається рішення терміново йти в спортивний центр рекламне агентство.

І от ви тут. В тому місці, де можна отримати привабливі форми і об’єми для свого тіла бізнесу.

Гроші у вас є, тіло бізнес маєте, тут йому нададуть форми. Ніби все правильно.

Тренер спеціаліст з реклами та маркетингу цікавиться:

– Розкажіть, будь ласка, які у вас цілі? Покращити самопочуття підтримати бізнес у конкурентному середовищі? Підтягнути рельєф тіла покращити впізнаваність бренду і вийти на нові ринки? Позбутися чи набрати ваги збільшити продажі і отримати більшу долю ринку?

Потенційний замовник:

– Так! Я хочу тіло Сельвестра Сталлоне у версії 1988 року, рельєф, біцепси, бути підтягнутим і енергійним. І позбутися зайвих 15 кілограмів найбільшу долю ринку, збільшити продажі на 210%, стати лідером галузі як мінімум на трьох континентах.

Тренер спеціаліст з реклами та маркетингу:

– Зрозуміло. Абонемент у нашому фітнес-центрі коштує стільки-то. Я можу бути вашим персональним тренером, скласти  індивідуальний план тренувань і тренувати вас. Вони коштують стільки-то. Зазвичай тренування триває приблизно дві години. Думаю, нам  буде потрібно 3 тренування на тиждень протягом року для досягнення цілей. Крок за кроком ми досягнемо бажаного.

– Ого… Ви кажете  рік? Я не можу чекати, може, ми за місяць впораємося? Я вам доплачу!?

Правильна відповідь спеціаліста: на все потрібен час, і на здобуття форм він також потрібен.

– Як це тренування дві години? А за годину можна? В мене не виходить так багато займатися.

Правильна відповідь спеціаліста: якщо недостатньо тренуватися або обрати рекламу в недостатніх об’ємах, результату може не бути взагалі.

– А скажіть, будь ласка, ви даєте гарантію, що я схудну? От я придбаю ваш абонемент, буду півроку фінансувати ваш заклад, чи повернете кошти, якщо результату не буде?

Правильна відповідь спеціаліста: ми докладемо максимум зусиль, але мусите зрозуміти, що це командна робота. Якщо ви не тренуєтеся, просто від плину часу ефект не настає. Лише злагоджені дії і систематична робота принесуть результат.

– Дуже хочу рельєфний прес, але мені важко даються вправи на прес, чи можна їх виключити?

Спеціаліст: на жаль, без тренувань м’язів пресу неможливо привести їх у форму. Ми можемо підібрати ті вправи, які будуть відповідати вашим особливостям. Крок за кроком ми прийдемо до результату.

– Я не  можу приходити чотири рази на тиждень. Один раз максимум. Надіюсь, в терміни все ж  вкладемося?

Правильна відповідь спеціаліста: якщо немає систематичності, є великі перерви між тренуваннями та недостатнє навантаження, ефект від попередніх тренувань буде втрачатися.

– Я ходжу вже два тижні, а біцепси не ростуть, мабуть, ви, шановний тренере, не справляєтеся з роботою…

Правильна відповідь спеціаліста: для досягнення результату вашому організму необхідний більші об’єми навантажень і більше часу.

– Дуже дивні у вас ціни, мій сусід казав, що платив удвічі менше…

Відповідь спеціаліста: ціна – це питання досвіду і компетентності, якість не може коштувати дешево.

***Завіса***

Я часто порівнюю рекламу з фітнесом. Тому що кожен хоче мати крутий результат одразу або за дуже короткий час. А успіх справи залежить від багатьох чинників: виду бізнесу, сезону, регіону, дій конкурентів, готовності потенційних покупців і, звісно, особливо від конкретних рекламних активностей, зусиль та їх регулярності. 

Крім вибору рекламоносіїв, змісту і вигляду рекламно-інформаційних повідомлень та об’ємів, надважливими питаннями є систематичність і повторюваність реклами. З кожною подачею коло аудиторії збільшується і росте довіра до бренду. Бо є ще такий параметр, як швидкість сприйняття інформації. Частина людей легко сприймає нову інформацію (це "новатори"), іншим  важко сприймати та потрібен час поспостерігати за брендом, щоб почати йому довіряти (це консерватори), ще частина людей інформацію просто пропустять, і тому треба її повторити ще раз. Тому періодичність подачі інформації і часовий фактор мають вирішальний характер.

Є час на "проростання" ідей, на "укладку" інформації у головах, ріст довіри до бренду. Одна акція може бути більш вдала, а інша може бути менш, але за рахунок регулярності все сумується до певних середніх показників. Не одне конкретне тренування визначатиме ваш результат, а їхня регулярність і систематичність.

Скільки, чого, як і коли у вашому персональному випадку потрібно  визначайте зі спеціалістом, який, наче персональний тренер, буде знати "тіло вашого бізнесу" і тренувати відповідно до цілей, потреб і ваших індивідуальних особливостей.

Нехай горішки вашого бізнесу міцнішають і рекламні навантаження приносять лише бажаний ефект та приємні враження! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: