fbpx

Куди зникають в Нью-Йорку ялинки після свят

Суспільство 08:10, 09.01, 2018

Прощатися із зеленою красунею після свят завжди трішки сумно… Але після переїзду в Штати для мене особисто цей процес вже не такий болісний: у ялинок є “друге життя”!

Різдвяні ялинки в Америці починають світитися у вікнах переважно після Дня подяки, тобто з початку грудня. А 2-го січня в Нью-Йорку закінчуються різдвяно-новорічні канікули і місто повертається до звичного ритму.

Отже, що трапляється з різдвяними ялинками після свят? Є кілька варіантів:

1. Власне з 2-го січня по 13-е включно Департамент, який відповідає за прибирання вулиць і вивезення сміття, буде збирати ялинки по місту для подальшої їх переробки. Ялинки подрібнюють на мульчу – дрібні тріски, які використовують в парках та на вулицях Нью-Йорка: підсипають дерева навколо стовбура, доріжки в парках і т. ін.

1

2. Минулих вихідних в Нью-Йорку проходив MulchFest – своєрідний фестиваль "прощання з ялинкою". По всьому місту (переважно в парках) були визначені місця, куди можна було принести/привезти свою ялинку для переробки. Департамент парків забезпечував усіх бажаючих безкоштовними мішками з мульчею, які можна було забрати додому для власного саду, наприклад. Також безкоштовно пригощали яблуками, випічкою та гарячим шоколадом. Незважаючи на рекордно низькі температури у Нью-Йорку минулих вихідних, мешканці міста охоче несли свої ялинки – тільки в одному з парків переробили більш як 1 тис. дерев.

2

3. Якщо ви не встигли на MulchFest, то 14-го січня, в неділю, можете доправити свою ялинку до одного з пунктів збору і Департамент переробить їх пізніше.

Читайте також: Цікаві факти про Різдвяну ялинку Нью-Йорка

Всі локації з переробки та збору ялинок вказані на сайті Департаменту з паркового устрою. Також на сайті розміщене нагадування, що перш ніж нести/везти ялинку на переробку, з неї необхідно зняти всі іграшки, прикраси та гірлянди.

Минулого року, до прикладу, в Нью-Йорку було перероблено більш як 26 тис. ялинок. Сподіваються, що цьогоріч їх буде більше. До речі, так само переробляють й "головну" ялинку Нью-Йорка, яку встановлюють щороку біля Рокфеллер Центру.

Зустрінемось з ялиночками знову влітку в нью-йоркських парках!

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: