fbpx

Щоб не стало соромно

Політика 13:24, 11.09, 2014

26 жовтня відбудеться бій на другому – внутрішньому – фронті війни з Росією. Учасниками цього бою будуть всі українці, які оберуть собі парламентарів, що повинні воювати за модернізацію країни.

Як у будь-якій війні, у цій битві теж буде чорне і біле, добро і зло, правда і брехня. Незважаючи на півтони та відтінки, всі ми врешті-решт виберемо якусь одну-єдину сторону. Головне, щоб по закінченню бойових дій нам не стало соромно за свій вибір.

Рішення в кабінці для голосування у кінці жовтня буде впливати на долю тисяч вояків, що зараз на Сході у шанцях, піж обстрілами відстоюють наше право обрати чесних депутатів.

В Івано-Франківську перед мешканцями міста стоятиме вибір між "ефективним" менеджером, найнятим олігархами, та людиною, яка тихо пішла на фронт захищати наше спільне благо. Між тим, хто цурається займатись політикою в рідних для себе краях, та жителем нашого міста, за яке він щиро переживає, бо тут мешкає його сім’я. Ми з вами точно побачимо майстерно зробленого політтехнологами уявного патріота на телебаченні та в газетах. І щиру людину, яка в складний час не зрадила своїх принципів ні під час голодування на "мовному майдані" в 2012 році, ні під час Революції гідності, людину, яка спокійно робила правильні і потрібні речі взимку на Грушевського, а потім добровольцем на фронті.

Вибір буде між депутатом, про чию "роботу" в Раді більшість дізналась лише після того, як він побив собі подібного депутата, і тим, про кого можна розповісти не одну історію досягнень та поразок, а головне – вчинків. Між лицеміром, який хизується можливістю безкарно обманювати виборців про свої статки, та тим, хто незважаючи на спокуси, не ставить матеріальне на перше місце.

У кожного з нас один голос, який можемо віддати або за красиві обіцянки, які не можливо виконати, або кандидату, який обіцяє мало, бо відчуває відповідальність за кожне слово.

Нам прийдеться визначитись, чи ми за парламентаря, що любить грати проти інших "втемну" та "по-чорному", чи за політика, який здатен на чесну боротьбу. Бо те, як обрали, не менш важливо, ніж кого обрали. Вибір буде між кандидатом, про якого буде розповідати манірна і високооплачувана агітація, та людиною з історією, про яку є що розповісти іншим.

Голосувати за зліпленого політтехнологами за олігархічні гроші кандидата чи за людину, для якої принципи та честь важливіші за значок, – це і є наш справжній фронт в тилу і наша спільна відповідальність.

Отже, вирішальний бій призначено на 26 жовтня. Головне, щоб коли добровольці та військові повернуться додому, нам не було соромно їм дивитись в очі після битви на власному виборчому фронті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: