fbpx

Забагато пам'ятників

Спорт 09:54, 28.12, 2015

Аплодисменти – черговий пам'ятник! Івано-Франківська федерація футболу встановила його біля свого офісу.

І навіть підсвітила зеленою гірляндою, як тюнінговані «Жигулі»…

Чесно кажучи, коли прочитав таку новину, то дещо розгубився  плакати мені чи сміятися. Бо сам факт, що Франківськ тепер має ще один нікому не потрібний пшонка-стайл монумент, – це нехай, місто пам'ятниками ще не так зґвалтують, судячи з усього. Але цікаво, чим Івано-Франківська федерація футболу настільки гордиться, що вирішила увіковічнити своє 25-ліття в бетоні, помальованому жовтою фарбою, чи з чого ця феєрія циганського скульптурного мистецтва зліплена?

Невже ІФФФ не розуміє, що у пересічних вболівальників її діяльність давно асоціюється зовсім не із золотим м'ячем, а, в першу чергу, із напівнедобудованим-напіврозваленим стадіоном "Рух", який успішно гниє вже 30 років? Так, федерація скаже, що до цього стадіону, як і до професійного футболу, не має жодного стосунку. Але тоді незрозуміло, навіщо вам, федерація, "Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань", "Комітет професіонального футболу", в обов'язки яких записано "впровадження міжнародного досвіду" і "подальший розвиток"? Подальший розвиток? А початковий  це оце, що зараз в нас? Так воно називається, так? "Рух"  початковий розвиток, так? Якщо ви не відповідаєте за стадіони і за професійний футбол, то для чого ця видимість бурхливої діяльності? Щоб з Насаликом підписувати меморандуми про ФК "Передвиборна лапша"? Чи щоб брязкальця із рук Пасічняка отримувати?

Цей "золотий" м'яч ще можна було б зрозуміти, якби були успіхи хоча б у тій сфері, за яку ви справді на 100% відповідаєте – в аматорському футболі. Але де вони? Де команда з Прикарпаття хоча б у четвертій за силою аматорській лізі? Коли вона там була останній раз взагалі? Де розвиток дитячо-юнацького футболу? Скільки місцевих вихованців грають у вишці? І скільки грошей, до речі, пішло на встановлення м'яча? То гроші, значить, у вас є? І форма у всіх дитячих команд є, так?

Тому є думка, що ані місту, ані вам цього пам'ятника не потрібно. Бо пам'ятник ви вже маєте  за триста метрів вверх по Чорновола від вашого офісу.

стадіон Івано-Франківськ ІФФФ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: