fbpx

Воля змінювати Івано-Франківськ

Політика 10:30, 19.06, 2015

Спочатку тебе не помічають, потім кепкують з тебе, потім борються з тобою, а потім ти перемагаєш.

21 червня святкує своє перше День народження політична партія "ВОЛЯ".

Розумію, що рішення брати участь у політичній діяльності – доволі непопулярний, "немодний" зараз крок. Переважна більшість вважає, що політика – брудна справа і "бруднити руки" не варто. Але мене дуже засмучує, коли активні, ініціативні та прогресивні молоді люди не готові йти у владу та втілювати свої ідеї. Засмучує, коли успішні люди, які мають достатній досвід бізнесової чи управлінської діяльності, можуть критикувати сьогоднішню систему та говорити, "як би мало бути", але не готові самі ставати ініціаторами цих змін і впроваджувати їх у сьогоднішніх органах місцевого самоврядування. Прогресивні ідеї та ініціативи можна якісно втілювати лише будучи представленим у тій самій раді. Громадської активності мало. Потрібні конкретні управлінські рішення. Тому переконаний, що місцеві політики та депутати зобов’язані керуватися громадською думкою і забезпечувати підтримку та втілення ідей активного громадського середовища.

Попри увесь скептицизм, я переконався на власному досвіді, що "ВОЛЯ" – багатолідерна партія. Це структура без "вождя" і "вождизму". Є Рада партії, яка безпосередньо приймає щоденні рішення. Ключові питання розглядають на загальних партійних зборах. "ВОЛЯ" дає шанс молодим людям проявити себе, реалізувати себе та скористатися соціальним ліфтом – коли твої ідеї і працю реально цінують. Плюс, коли я знайомився із партійцями "ВОЛІ" на всеукраїнських партійних з’їздах, я був у захваті від команди, яку за такий короткий період сформувала наша політична сила.

Я розумію, що партія "ВОЛЯ" дуже молода і ще не встигла завоювати серця й голови українців. Розумію, який величезний об’єм роботи чекає нас попереду. Так само розумію і величезну відповідальність, яка на нас лежить. При цьому впевнений: ми зможемо довести людям, що ми інші – справжні, щирі і відкриті.

Формування команди – дуже важкий і довготривалий процес. Це постійні переговори, переконування, донесення принципів, ідей і бачень. Приємно, що у цьому напрямі є успіхи – нашими прихильниками і активістами стають молоді підприємці, юристи, лідери студентських рухів та молодіжних організацій, досвідчені лікарі та освітяни. До виборів залишилося дуже мало часу. Тож нам необхідно пройти зараз шлях, який решта партій проходять роками. Але я впевнений, що ми справимося.

Основною проблемою все-таки залишається людська зневіра і розчарування. Іванофранківці настільки втомилися від популістів та перефарбованців, які під кожні вибори міняють політичні фарби і гасла, що дуже важко сприймають нові підходи та принципи, які ми декларуємо. Але все ж підтримка у нас є. Зараз в Івано-Франківській міській організації партії з’явилися ряд експертів, які пройшли чималий шлях у своїх професійних сферах. Вони діляться досвідом, радять, підтримують, але самі не братимуть участь у політичній діяльності, бо переконані, що час дати дорогу молодим. Краще кілька років помилок, ніж десятиліття саботажу. Тож нам вдається поєднувати молодечий запал та романтизм змін із досвідом старших поколінь. Надихає, що в команду приєднуються люди, які не обговорюють те, як їм прийти до влади. Вони спочатку обговорюють реальні кроки того, що ми разом зробимо, отримавши владу, формують покроковий план змін. А вже потім приймають рішення щодо балотування. Тому що вибори  не самоціль. Ціль  це конкретні зміни.

Сьогодні в нас працюють активісти партії безпосередньо в районах, де проживають, – спілкуються з людьми, вивчають проблеми, на яких реагують наші юристи. Щосуботи на Вічевому майдані працює юридична приймальня. Люди звертаються із різними проблемами – від житлово-комунального господарства і оформлення субсидій до особистих негараздів. На кожне звернення ми юридично реагуємо або консультуємо усно. Приємно, що є велика підтримка з боку народного депутата від "ВОЛІ" Юрія Дерев’янка, – його звернення щодо проблем іванофранківців серйозно мотивують наші місцеві органи влади працювати. Паралельно проводимо соціальні акції, спільно з партійними організаціями з усієї області формуємо і відправляємо гуманітарну допомогу на Схід.

Наразі працюємо над проектом удосконалення системи житлово-комунального господарства в Івано-Франківську – ми хочемо забезпечити мешканцям міста якісніші комунальні послуги і, відповідно, шукаємо шляхи зменшення вартості тарифів.

Незважаючи на партійну приналежність, ми усі повинні працювати на користь міста. Звичайно, повинна бути дискусія, обмін баченнями та ідеями, але тільки з однією метою – розвивати Івано-Франківськ, а не боротися один проти одного.

Я народився в Івано-Франківську, виріс у ньому та одружився. Тут будуть жити мої діти. Тому хочу, щоб ми гуртувалися довкола ідей підняття міста на новий рівень, а не боролися між собою, використовуючи бруд і популістичні гасла. "ВОЛЯ" – молода, але дуже перспективна сила. Це реальна альтернатива для іванофранківців. Бо люди "ВОЛІ" – це люди дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: