fbpx

Вимоги до Віктора Андрюсовича

19:43, 11.06, 2014

Сьогодні ходили з Тарасом Случиком в Івано-Франківський міськвиконком та подавали вимоги до міського голови Віктора Анушкевичуса. Їх небагато, вони вмістилися на один листочок А4.

Продовжуючи тему приватних перевізників, ми поставили наступні вимоги:

1. Проводити незалежний фінансовий аудит перевізників перед кожною зміною тарифу на перевезення та технічний аудит транспортних засобів. Результати аудитів опубліковувати на офіційному веб-сайті Виконавчого комітету міської ради.

– так, це коштує грошей і зусиль. Але це дасть результати, від яких можна буде відштовхуватися. Будуть дані, які економічно обгрунтовуватимуть тариф. Громада міста буде знати реальний стан справ, а не вірити "на слово" чиновникам, меру і приватним перевізникам.

2. Організувати зручну для пасажирів систему контролю та оскарження порушень умов договору перевізниками:

а) зобов’язати перевізників у кожному маршрутному таксі розмістити розроблений структурними підрозділами Виконавчого комітету візуально привабливий та зрозумілий великий плакат з описом типових порушень та схемою, методологію, як на них поскаржитись;

б) в офіційному мобільному додатку «Мобільний Івано-Франківськ» надати можливість відправляти електронні скарги на перевізників.

3. Щомісяця публікувати звіти на офіційному сайті Виконавчого комітету про:

а) технічний та санітарний стан маршруток;

б) кількість перевезених пасажирів кожним перевізником;

в) кількість та предмет поданих скарг на кожного перевізника;

г) кількість складених актів про порушення на кожного перевізника.

4. Проводити щомісячну дезінсекцію транспортного засобу.

5. В наступні договори з перевізниками внести додаткову умову щороку змінювати не менше ніж 20% від загальної кількості ТЗ, які використовуються для перевезення, на нові із низькою посадкою.

– Така практика успішно втілюється у Львові. І перевізники дотримуються цієї умови. Автопарк щороку оновлюється. Жодних проблем.

6. Створити проїзні білети єдиного зразка для усіх перевізників міста Івано-Франківська.

– Білети не повинні бути невідомого походження, куплені на базарі або надруковані на чорно-білому принтері. Проїзний білет – це документ, який засвідчує оплату. Це своєрідний "чек" за оплату послуг. Він повинен бути єдиного зразка і затверджений Виконавчим комітетом.

7. Внести зміни в рішення Виконавчого комітету та зобов’язати перевізників до 1 липня 2014-го року встановити в маршрутних таксі прилади GPS, обладнати компостерами та видавати пасажирам проїзні білети.

– Ось це найцікавіше. Чому? Бо, згідно з останнім рішенням МВК, перевізникам підняли тариф на перевезення іванофранківців з 1 липня. А встановити компостери, GPS-навігатори і видавати пасажирам білети зобов'язали з 1 вересня? З якої радості люфт у 2 місяці? Чому ми спочатку піднімаємо тариф, а потім вимагаємо покращення послуг? Ми ще 2 місяці платитимемо на 75 копійок більше за той самий бардак, який був до цього? НІ, я проти.

Міський голова Віктор Анушкевичус згідно із законодавством має 1 місяць для відповіді на ці вимоги. Сподіваюся, він відповість швидше. Його відповідь я обов'язково оприлюдню.

 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: