fbpx

Як Франківська міськрада від грошей відмовляється

Економіка 08:25, 24.05, 2015

Депутати Івано-Франківська так захищають місцевий дрібний бізнес, що готові закривати очі на незаконну рекламу в обласному центрі і втрачати мільйонні прибутки до міського бюджету.

Так, рік тому 12 червня Івано-Франківська міська рада прийняла рішення "Про сприяння діяльності підприємств м. Івано-Франківська в умовах ускладнення політичної та економічної ситуації". У пункту 4.8 рішення йдеться: "При виявленні фактів порушень Порядку розміщення об’єктів зовнішньої реклами обмежуватись роз’яснювальною роботою, без висунення вимог щодо усунення порушень у короткі терміни або подальшого притягнення до адміністративної відповідальності". За логікою документа, кожен іванофранківець з дня прийняття рішення може встановити біл-борд або сіті-лайт, де йому заманеться, і залишиться без покарання.

В Івано-Франківську тема боротьби з незаконною рекламою та непристойними вивісками постійно обговорюється громадськими активістами, журналістами і навіть депутатами. З 2011 року франківські чиновники КП "Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр" виявили 437 фактів незаконного встановлення об’єктів зовнішньої реклами. З них вдалося демонтувати лише 15 у 2013 році і 68 конструкцій у 2014 році. У 2014 році "узаконена" зовнішня реклама принесла бюджету м. Івано-Франківська 3 мільйони 191 тисяч 80 гривень. А скільки могла б принести до казни міста у 2015 році? – питання риторичне.

Особисто мені абсолютно не зрозуміла логіка депутатів Івано-Франківської міської ради, які замість активізації роботи у напрямку збільшення надходжень до бюджету із об’єктів зовнішньої реклами фактично дають згоду на перетворення Івано-Франківська у суцільну БЕЗКОШТОВНУ рекламну вивіску. Я, звичайно, поважаю підприємців і підприємництво та ціную їхню працю. Але навіть в Івано-Франківську безліч прикладів влаштування цивілізованої зовнішньої реклами, яка не "ріже око" (а інколи навіть його тішить) і приносить стабільну копійку у міський бюджет.

Тож чому бюджет нашого міста втрачає бюджетні надходження? WTF?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: