fbpx

Як зекономити на солі

Суспільство 18:33, 07.12, 2015

Таки варто уважно читати інформацію на упаковці, наприклад ліків.

Останнім часом популярними стали зволожуючі спреї для носа.

Недавно купив упаковку, називається "Но-Соль". Мушу признатись, що грамотне використання дійсно є ефективним.

За одну пляшечку заплатив 20 гривень. Ніби й не дорого, особливо, якщо порівняти з імпортними аналогами, що коштують від 50 грн.

Але ж… У флакончику лише 10 мл. Прочитав, що там на етикетці написано. Sodium chloride, українською хлорид натрію, або просто звичайна кухонна сіль, ще й 0,65% процентний розчин. Якщо припустити, що ціна самої пляшечки навіть 10 гривень, то прості арифметичні розрахунки кажуть, що я купив сіль за ціною 150 тисяч гривень за кілограм. Нормально)) 

Для тих, що вважає, що ця сіль дуже дорога, бо вона стерильна і т. д. і т. п.: в тій же ж аптеці за 15 гривень ви зможете придбати 100 мл 1% розчину тієї ж солі (фізіологічний розчин для ін'єкцій), дійсно стерильний, бо відповідно упакований. Тоді вам 1 кг солі обійдеться лише в 10 тисяч гривень.

Набагато дешевше, лише по 30 грн за 1 кг в наших магазинах можна купити "сіль для посудомийних машин" відомих торгових марок. Прочитав випадково інформацію на упаковці такого продукту – і виявилось, що складається він з чистого хлориду натрію, але вживати в їжу не можна, бо сіль технічна.

З того часу перестав купувати "спеціальну" сіль для посудомийних машин. Сіль кам'яна дрібного помолу, яку ще й їсти можна)), ну нічим не гірша, а коштує не 20, а лише 4 грн за 1 кг.

Рекомендую всім власникам посудомийних машин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: