fbpx

Змінимо прикарпатський футбол на краще!

Спорт 12:56, 17.12, 2014

Ініціативна група з відродження професійного футболу на Прикарпатті виступає за перезавантаження футбольної влади.

Резонансі заяви з вимогою скликання позачергової звітно-виборчої конференції ФФУ, які нещодавно пролунали від низки обласних федерацій, в тому числі й Івано-Франківської, мабуть, не залишили байдужим жодного любителя футболу нашого краю. Зрозуміло, що й "Ініціативна група з відродження професійного футболу на Прикарпатті" теж не змогла пройти осторонь цієї теми.

Нагадаємо, що в суботу, 13 грудня, ІФФФ виступила із заявою щодо ситуації, яка склалася у футбольному господарстві України. Проте ця заява була невірно потрактована деякими київськими ЗМІ як висловлення недовіри чинному керівнику ФФУ Анатолію Конькову. Така ситуація кинула тінь на весь прикарпатський футбол, тому на прохання ІФФФ нам довелося оперативно втрутитися та допомогти донести до футбольного загалу України справжню позицію виконкому ІФФФ. Це зайвий раз підтверджує, що кожен повинен займатися своєю справою у футболі (функціонери – організовувати, тренери – тренувати, футболісти – грати у футбол, арбітри – обслуговувати матчі, а журналісти – описувати весь цей процес), і лише тоді результати роботи будуть успішними.

"Ініціативна група з відродження професійного футболу на Прикарпатті" повністю розділяє позицію ІФФФ щодо нагальної потреби перезавантаження системи футбольної влади в Україні. На нашу думку, така необхідність назріла вже давно, і ми про це неодноразово говорили. Спорт №1 у нашій країні – це один з основних суспільних інститутів, а посади голови ФФУ та тренера національної збірної за своєю значущістю для держави можна порівняти хіба що з ролями президента та прем’єр-міністра у вертикалі виконавчої влади.

Також ми підтримуємо готовність ІФФФ почати процес перезавантаження з себе, достроково провівши свою звітно-виборчу конференцію. Такий крок керівництва ІФФФ викликає повагу. Обласний футбол нашого краю далеко не пасе задніх в Україні, але багато його складових також потребують реформування, тому про зміни мало говорити – їх потрібно втілювати. І чим швидше ці зміни почнуть відбуватися – тим краще. "Ініціативна група з відродження професійного футболу на Прикарпатті" готова долучитися до цього процесу. Найперше нас цікавлять наступні питання, над вирішенням яких ми готові працювати разом з керівництвом ІФФФ:

– підвищення рівня висвітлення змагань, які проводяться під егідою ІФФФ, у ЗМІ області;

– зростання відвідуваності матчів чемпіонату та першості;

– надання більших повноважень представникам команд-учасниць змагань в управлінні лігами, в яких вони виступають;

– введення рейтингової системи оцінювання арбітражу представниками команд-учасниць чемпіонату;

– збільшення оплати праці арбітрів з одночасним збільшенням їх відповідальності;

– розвиток дитячо-юнацького та масового футболу як пріоритетних напрямків роботи ІФФФ;

– залучення широкого кола громадськості, представників бізнесу та влади до процесу відновлення професійного футболу в нашій області.  

Пропонуємо всім зацікавленим особам долучитися до обговорення наших пропозицій та вносити свої. Передусім цікавить думка вболівальників, людей, заради яких футбол якраз і існує. Також будемо раді, якщо представники районних федерацій футболу, футбольних команд області та колективні члени ІФФФ не залишаться осторонь процесу.

Для нас важлива думка кожного, хто любить футбол!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: